Koll på handduschen

Talade med Jocke idag. Han hade varit i lägenheten igår torsdag och fixat med det lilla handfatet. Sett till att det kom i mitten av öppningen och att avloppet kommer i rätt höjd in i väggen. Ett pillgöra tydligen.

Han kollade även den här duschblandaren. Om det fanns en handdusch i någon av lådorna. Vilket det fanns. Frågade tre gånger om allt nu sitter som de skall och det gör de enligt honom. Bra! Måste kolla den här handduschen på måndag så att det är rätt grejer.

Nästa vecka skall Fredde handlägga fiskbensparketten. Skall bli intressant att se! Magnus skall leverera de här tre garderoberna i valnöt som skall byggas in i stora badrummet. Ringde honom idag och frågade hur det gick. "Jag är sjuk", fick jag till svar. Hmmmm......."Grejerna MÅSTE vara klara till slutet av nästa vecka", sa jag! Så är det bara....sjuk eller inte. FIXA. "Inga problem", sa han. Hoppas verkligen inte att det blir det!

Talade även med Lennart på telefon. Han hade fått ordererkännande på dörrkarmen. Skall levereras fredag den 7/7. 1208 SEK. Vi skall träffas nästa vecka och stämma av så att det inte är några utestående grejer innan hans semester.

Layout stora badrummet

Här är designen/layouten på det stora badrummet:

 39941-19


Jag är väldigt glad över att jag till slut hittade denna rums-design. Just den där T-väggen med dusch och WC lite avskilt, och sedan handfatet på andra sidan väggen. Det kommer att bli jättebra!!!! Det är så vanligt annars att man bara staplar upp handfat, WC, badkar och dusch efter väggarna. Det här rummet är så pass stort (ca. 17 m2) så det finns så många möjligheter att göra något annorlunda. Det tarvades dock en hel del funderande att hitta rätt.

Inbyggda badrumstillbehör

På Inredningsglas har jag hittat urcoola grejer att bygga in i väggen. Vad sägs om en inbyggd toaborste eller eller en inbyggd toapappersrullehängare?

39941-1139941-10
(Från
Inredningsglas).

Eftersom jag har slängt ut det gamla köket och bygger ett schysst spa där istället (17 m2) så kan jag bygga in vad jag vill i väggarna på ett (någorlunda) enkelt sätt! :)

Lilla badrummet

Så här blev det i lilla badrummet med de stora klinkerplattorna jag valde på väggen och mosaicen på golvet.

lillabadrumkakellillabadrumgolv

Det är lite konstigt ljus (ser nästan rosa ut), men plattorna på väggen är ljust beiga.

Storleken är 40*80 och jag var lite tveksam till att ha så stora plattor i ett så litet badrum. Men det blev faktiskt motsatt effekt tycker jag. Badrummet ser nästan större ut med dessa stora rena plattor :).

Duschen är ju 80*80 så där blev det väldigt bra med bara en platta per vägg!

Mosaicen på golvet är egentligen inte optimal storlek. Skulle ha velat haft lite större rutor. Men det fanns inte. Blev mycket bra iallafall!!

Danmark

Kollade med Danska tillverkaren idag angående höjd till duschen. Känner att jag är osäker. De rekommenderade 2.10! Det är ju precis den höjden den sitter på så det var ju bra!!! Nu får den sitta kvar där!

Kom oxo på igår att det skall ju vara en handdusch nere vid blandarvreden i duschen. Har inte sett någon sådan. Ringde Jocke idag och han hade inte heller sett någon. Måste kolla detta innan de gipsar igen väggarna. Då är det ju försent! 

Bänkskiva i granit

Idag träffade jag Lennart och stenhuggaren i lägenheten. Det var dax att ta mått på bänkskivan till köket. Den skall jag ha i svart matt granit. Diskhoarna är två fyrkantiga Franke som skall underlimmas. 

Sedan kollade jag med Lennart höjden för duschen. Den monteras ju fast i väggen och det går inte att ändra höjd på den. Så det gäller att den sitter rätt från början *gulp*. Men jag tror den höjden vi valt (2.10) blir bra. Vi är ju båda långa (1.85).  
 
39941-7

Badrumsporslin

Idag har jag varit och hämtat badrumsporslin av märket Catalano.
Ett handfat till wc'n i stora badrummet:
 
+ WC-stolen: . I like a lot!
Det stora handfatet  är restat och kommer in i juli. Det stora handfatet skall stå på en valnötsbänk som är fastsatt i en vägg som är gjord av en hel spegel (2.80* 1.80). Sååååååååå fint det kommer att bli!!! :)

Fick även med ett snyggt vattenlås från Sjöbo Bruk:

Var även iväg till Byggfabriken som är en cool butik där man kan få tag på gamla grejer. Jag behöver ju en gammal spegeldörr av måttet 62* 194 och se på denna butik så nytillverkar de dessa gamla dörrar till vettiga priser:

Var även en snabbis till Magnus på Kinamockaskogen med alla  hans ritningar så att han kan börja tillverka alla grejer han skall göra till mig :).

Bar upp 20 paket parkett i lägenheten. Snackade med Jerker och frågade om han kunde ta bort den där spånskivan i lilla rummet tills på måndag när Fredde skall börja lägga golvet. "Det fixar vi",sa Jerker genast!

Jocke var i lägenheten och fixade med de inbyggda blandarna. Fick även det lilla handfatet så att han kan kolla höjder för avlopp in i väggen. Blandarinkråmet murar tydligen Christer fast i väggen sedan när det är dax. Jocke hade glömt att vi skall ha en lite hylla ovanför duschen...så han skall fixa en "vinkel" så att pex-rören inte går rakt upp ovanför blandarna i duschen. De måste gå lite på sidan för att hyllan skall kunna bli snygg. Det var dock inga problem att ändra detta.

Var även och kollade på lite belysning hos Ljusmiljö. Ny idé tillköksön är att ha en skena med typ tre lampor hängade ner i stålvajer. Tog lite kort jag skall visa Lennart imorgon.

Klinker i badrummet

De här otroligt snygga klinkerplattorna har jag valt till badrummen!! 40*80 på väggarna i den beiga färgen på bilden. 40*40 +mosaic på golven i mörkt brunt. Det blir otroligt snyggt! Som accentplatta i det stora badrummet har jag även en rostfärgad platta.

klinker

(Från
http://www.floorgres.it/)

Beställt dörr

Imorgon bär det av in till lägenheten. Fick leverans idag av 20m2 massiv stavparkett som skall läggas i det "lilla" rummet samt den lilla hallen innan det stora badrummet :). Det blir kuligt att bära upp 23 små paket fyra trappor utan hiss *not*. 

Denna vecka är målarna där och fixar taken i båda badrummen, fönstret i stora badrummet + väggar, tak och fönster i den blivande vinkällaren.

Idag har jag beställt en dörrkarm för 1 500 kr från Snickar-Per till det stora badrummet. Leverans i slutet av nästa vecka vilket blir bra tajming tills C börjar kakla veckan efter (förhoppningsvis). Har ännu inte riktigt bestämt dörrblad...men det lutar åt att det blir detta i vitt:
Måste ha något med ljusinsläpp utan att man ser igenom dörren. Annars blir det alldelens för mörkt i det lilla hallutrymmet precis utanför badrummet.

Imorgon skall jag även hämta WC-stolen + ett handfat. Måste även försöka komma igång och kolla lite mer på schysst belysning. Mycket att tänka på är det!!!

Ojdå....

Det har redan gått sex månader och jag har helt glömt av denna blogg. Dock har det hänt MASSOR i projektet.
 
Får väl ta att börja skriva :).