Industrial meets jugend!

Nu är Allegrolampan uppsatt! Den sitter som en smäck där i gäst/arbetsrummet :). Skön stilkrock med den gamla fina kakelugnen - industrial meets jugend!

Vilken himla tur att den hängde där på utförsäljningen just den dagen jag var på Illums Bolighus!!!! Den är helt fantastiskt snygg på plats!!!!
Jag borde verkligen börja fota med systemkameran istället för mobilen .....

Silver

Det här kinesiska skåpet i silver fastnade på näthinnan. Iögonfallande ... men ändå diskret ... på något vis.

Har funderat på att måla mitt kinaskåp jag fyndade på Lauritz. Rött, vitt eller varför inte ... silver?

Bilder från Hemnet.

Industrial Influence

Hittade en miljöbild på Foscarinilampan jag nyss köpte. Den enda miljöbilden jag sett faktiskt. Fanns med i nya numret av Living etc i ett reportage om "Industrial Influence". Kul!!


Nu är den min!

Åkte över till Köpenhamn och Illums Bolighus idag och Foscarini Allegro-lampan fanns kvar! Så nu är den min :).Nu får jag inte plats med fler taklampor :-0.

Audiorama

Sitter och bläddrar i Residence och får syn på den coolaste högtalaren i stada!!! Audiorama från Grundig.

Dessa retrodoftande, men samtidigt väldigt fräscha, högtalare utvecklades för första gången på 70-talet och var då en stor succé. Nu lanserar man dom en gång till med ett lite upphottat utseende, för att fira företagets fader, Max Grundigs, 100-årsdag.


Audiorama slungar ljudvågor i 360 grader och är på så sätt väldigt placeringsvänliga. Sätt dom på ett smalt stativ, lägg dom på ett bord eller varför inte hänga dom i taket?                         


Cammeo

Mer av Louise Campbell. Med gummiband!! Superschyssta!

Serien består av krukor i tre olika storlekar. Locket hålls fast med de gummiband som följer med , sex olika färger till varje kruka. Både krukorna och gummibanden kan tvättas i diskmaskin.


The More The Merrier

Igår inhandlade jag en ursnygg vit kandelaber i gummi och stål. Gummi är ett sånt häftigt material. "The More The Merrier" är designad av Louise Campbell 2007.
 
"A candlestick that is everything but streamlined. As the saying goes: the more elements you join together, the merrier the result. Can be constructed in infinite ways. The design is a blend of the formal and the informal. Crystalinspired candleholders are made of the softest matt rubber; the garland-like arms are pressed in hardwearing steel and then coated. Assembly can be conducted with a sense of meticulous symmetry, or with complete chaos, as you wish. Using 4, 7, 14, 27, 77, 189... elements, according to desire."


Nix

Nä det blir ingen Sting Ray. Den är inte speciellt skön tycker jag. Kanske om man skall ligga och vila men om man skall läsa eller typ surfa med en laptop så ligger man ner för mycket för min smak. Tyvärr ... för snygg är den!

Tycker man får den här lite krångliga känslan som Prins Henrik ser ut att få i den... det är lixom jobbigt att komma upp!


Foscarini Allegro Ritmico

Jag har bloggat om den tidigare. Igår sprang jag på ett exemplar som är nedsatt 75% .... rena rama fyndet alltså. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag skall slå till eller ej.

Den är stor - 81+ cm hög och 75 cm bred. Men ÅH vad snygg den är!!! Platsen den skall hänga på är i sådanafall gäst/arbetsrummet.... men blir den FÖR stor där??? Höjden är inga problem - det är ju 3.60 i takhöjd. Frågan är om rymden är tillräcklig för att den skall "göra sig".

Den består av ett antal svarta bockade stålrör som man hänger på själva armaturen i en speciell formation.