Vägghängd eldstad

Nu har jag ropat in en "skorstensfri mobil öppen spis" på auktion :=0. Jag kunde inte låta bli....den kostade bara en bråkdel av nypriset och den är helt ny och oanvänd. Ej bruten i förpackningen.

39941-348

Den drivs på biobränsle som är miljövänligt och avger varken rök eller sot.  Det är bara att hänga upp på väggen, fylla behållaren med biobränsle, tända på och sedan har man en mysig brasa som ser ut att vara inbyggd i väggen!!

Vi skall ha den på landet!!

Här är en artikel om vägghängda eldstäder.

Ett-års jubileum

Jag ser att det är precis på dagen ett år sedan jag startade denna blogg. Tänk vad fort tiden går :).

Ditt och datt

Jag har nu beställt Smile-fåtöljerna. Det blev till slut ett grafit-svart tyg. Det blir nog bra. Leverans i slutet av januari.

Den megastora spegeln (2.6 * 1,8 m) in till stora badrummet skall monteras på onsdag. Usch...tänk om den spricker *gaaaah*. Tänk om alla hål sitter på fel ställen *gaaaah*.

På tisdag skall vår köksfläkt äntligen monteras. Av olika anledningar har den ännu inte kommit på plats.

Det är en massa små byggjobbsgrejer kvar (typ måla över doslock, spika på lister etc) men dessa smågrejer får vänta till efter nyår.

I januari är möbelsnickaren min! Bara min.  Garderoberna skulle ju egentligen ha varit på plats för länge sedan, men han fick ett jobb i Sthlm att inreda tre nybyggda vindsvåningar med platsbyggd inredning så jag övertalades att det var ok att göra mina grejer i januari.

Det är en hel del grejer som han skall göra. Montera badrumsskåp + bänkskiva i stora badrummet. Göra de sju garderoberna till mittenrummet. Göra dörrar till utrymme för tvättmaskinen i lilla badrummet + göra hyllor. Eventuellt ett litet badrumsskåp i lilla badrummet. Ny skiva till elipsbordet i köket. Någon typ av tv-bänk till stora rummet + annan möbel för musikanläggning/dator. Sedan är det även inredning i vinkällaren/skafferiet som jag överhuvudtaget inte har börjat tänka på ännu. En diger lista med andra ord :).

Lauritz igen

Vi hämtade Lauritz-mattan i Helsingör nu i veckan. När vi väl var där så spenderade vi lite tid och tittade på alla övriga auktionsutrop. Där stod den här Kinesiska skänken från 1800-talet och både maken och jag tyckte att den skulle passa bra i hallen.

Lite udda, men i mycket bra skick. Bra storlek 156 lång och bara 43 bred. Vi fick den (för ett riktigt bra pris) i fredagskväll då auktionen gick av stapeln. Det kanske inte riktigt var det som jag hade tänkt mig, men jag tror att den kommer att pryda sin plats!!

  39941-34439941-343 
39941-342  39941-345

Nu skall jag bara hitta en stor spegel som passar ihop med skänken, samt en möbel att hänga av sig kläderna på. Får nog kanske skippa det hypermoderna stuket och hitta något som passar mer ihop med Lauritz-fynden.

Premiärköp

Nu har jag premiärhandlat på www.lauritz.com!!! Hittade en 6 meter lång matta till hallen som jag till slut fick det högsta budet på. Jag har kollat efter sådana här "gallerimattor" till hallen ett bra tag. Det finns rätt så många  exemplar upp till en 3-4 meter. Mattor längre än så har varit rätt ovanliga. Om det funnits någon så har det varit fel färg eller fel mönster. 

Den som vi köpte passar jättebra både i längd och färg *nöjd*! 
  
39941-347  39941-346

The Connection Coat-Hanger

Eller kanske den här som är designad av Mats Theselius och Niclas Hoflin.

39941-341

(Bild från
www.rubensweden.se ).

The Link Coat-Hanger

Den här var ju också snygg!

39941-339  39941-340  39941-338

(Bilder från
www.mox.ch ).

The Zen Wardrobe

Den här gillade jag. Otrolig enkel design. Bara att luta mot väggen. Tar lite utrymme i anspråk men verkar ge mycket klädförvaring. Kanske något för hallen.

39941-336  39941-335  39941-337

(Bilder från
www.mox.ch).

Cool julklapp

15 salter från hela världen i presentask från Chef Stefan. Perfekt julklapp till den matintresserade!

39941-333


"Epicurean Salt Collection
The Epicurean collection includes 15 glass topped metal vials of the pristine salts including Palm Island Gourmet Red Gold, Black Lava, Australian Murray River Flake Salt and Fleur de Sel."

Cult Design

Jag är rätt usel på det här med julpyssel/stämning. I år har jag iallafall lyckats inhandla fina krukor till amaryllisarna och en ny adventsstake .... båda inköpen från Fridas Cult Design

39941-331  39941-332

Nya skålar

Idag har jag inhandlat nya skålar för lök, tomater etc. som skall stå på köksön. Har hållt utkik efter lite mer moderna skålar länge. Igår surfade jag in på Eva Solo och se där fanns en hink-liknande skål som jag fastnade för direkt!!!
 
39941-328  39941-329    39941-330

Loppiskärring

Min bästa kompis är en riktig bargain-brutta som älskar loppisar. Hon är dessutom riktigt duktig och vet direkt om en loppis är bra eller inte. I vår lilla stad bor en hel del välbärgade människor vilket innebär att potentialen i loppisarna här är mycket bra.

Kompisen ringde i förrgår och var alldelens exalterad!! Hon hade ställt undan fyra teakstolar till mig!! Hon lyckades haffa gubben direkt innan han var på väg att sätta ut dem. "Du mååååååååååste komma hit och titta på dem. Jag har reserverat dem en timme. De är gjorda av Yngve Ekström och priset är 175 kr/stol ". (Yngve Ekström är han som gjorde stolen
Lamino). 

Nu hör det till saken att jag inte alls uppskattar loppisar. Jag tycker snarare att de är helt vedervärdiga. Rent av snuskiga emellanåt. Jag ville naturligtvis inte alls titta på stolarna. Men hon envisades så jag gav mig till slut.

Det hela slutade med att de nu står isärskruvade i mitt kök. I väntan på nytt skumgummi till dynorna. De är väl helt ok ... men inget jag skulle ha fastnat för själv om hon inte envisats med att jag skulle ha dem.  

Stolarna heter Kontiki och är gjorda av Yngve Ekström för Troeds. Kollade på nätet och i en butik kostade de 4800 kr för fyra stycken likadana stolar som nu står i köket *hoppsan*. Jag betalade 700 för fyra stycken. Kompisen var naturligtvis i halvt extas över detta FYND!!! Jag måste ju erkänna att det verkar ju faktiskt vara en bra affär vi gjorde!! De blir säkert fina när vi klätt om dem. Hon är rolig min kompis. En riktig loppiskärring ut i fingerspetsarna :).

39941-327  39941-326  

Köp mig nu!

Det sa den här lampan till mig idag när jag passerade en liten inredningsbutik. Visst är den lite cool??? Jag föll iallafall pladask! Gjord i Indonesien om jag kommer ihåg rätt.

39941-324  39941-325

FFFF

Går Fortfarande och Funderar på vilken Färg och vilket tyg jag skall ha på Fåtöljerna. Kanske svart? Såg en bild i en inredningstidning på fåtöljen i svart och den var himla snygg. Passar ju även till soffan. Rummet är ju närmare 50 kvadrat så det är inget problem med mörka möbler.

39941-322  39941-323


Barstolarna på plats

 39941-321 39941-320 39941-322

Jättesköna att sitta på och snygga!!! Ny favoritplats!