Möbelsnickare

Igår var möbelsnickaren här och diskuterade det som skall göras. Han börjar med garderoberna och skivan till matbordet i köket.

Det blir sju stycken garderober som sätts ihop i ett block på väggen. Storleken blir 60*220. De skall sitta bultade på väggen (och således inte nudda golvet). De sätts så att högsta punkt går i liv med rummets dörrfoder (höjd 2,50). Det betyder att de hamnar en 30 cm upp från golvet. Därunder skall det vara lite schysst belajsning.

Möbelkillen har gjort en prototyp för att visa mig dörrarna. En dörr består av  tre stycken plexiglasrutor omsluten av en 10 cm bred valnötslist. Proportionerna blir i slutändan lite annorlunda än de på bilden. Det blir en mer långsmal ruta. Jag tror det kan bli bra. Valnöten går fint ihop med sandfärgen på väggarna.

39941-395

Skivan till matbordet i köket blir i valnöt och i storleken 110 * 220. Då kan man sitta 10 st utan problem och man kan säkert klämma in någon till om det skulle knipa. Har tittat på bord som man kan dra ut och förlänga, men det är inte så snyggt med den där skarven i mitten när det är ihopdraget tycker jag. 

Garderoberna och bordskivan levereras i början av februari. Därefter är det ytterligare några saker vi har diskuterat. Jag fick klart gör mig igår att han kan göra den klädda sänggaveln!! Det blir ju perfekt! Han kan göra sängbord....men jag tror jag skall köpa något som bryter helt där. Vi talade lite om en sån där sängbänk i fotändan pch det är en piece of cake för honom. I stora rummet skall det till en tv-bänk och någon lite skänk för musikprylar. Vi kör ju all musik via datorn men det skall väl till någon sub-wofer av något slag antar jag som man vill gömma undan. 

Därefter talade vi soffbord. Han hade ett bord som han hade ritat men ännu ej producerat som han var rätt uppspelt över. Han ville gärna att jag skulle komma och kolla på ritningen. Men det är samma där..kanske jag skall ha något som bryter helt som t.ex Allards Chicago.

I lilla badrummet skall det till lite dörrar för tvättmaskinsutrymmet. När allt detta är fixat så är det dags att börja tänka på skafferiet/vinkällaren. Där skall det upp en del inredning oxo.

Jag är nog en bra kund till honom :).

Spets

När man ändå spanar in lampor så kanske man skulle anamma den nya spetstrenden och slå till på en spetslampa?

Gladys eller Grace designade av Louise Hederström för Bsweden.

39941-393  39941-394

Bilder från www.designonline.se .

Nej, inget för mig tror jag!

Ha-begär

Aloe Noir designad av Jeremy Cole väcker ett enormt ha-begär hos mig. Jag tycker den är otroligt snygg!! Den finns även i vitt, men den svarta är verkligen en ren knock-out!


39941-392
Bild från www.jeremycole.net.


Spegel, spegel på väggen där ...

Det stora badrummet är designat för att bli ett spa. Det tog rätt lång tid innan vi fick till designen av rummet. Eftersom rummet är förhållandevis stort för att vara badrum (17 m2), så finns det ju massor med olika lösningar för var man kan placera dusch, wc, bad etc.

Till slut fanns ett antal olika förslag som iofs var bra, men inget av dem hade den där rätta usp'en. Grejerna var oftast placerade utefter väggarna i de flesta fall - precis som man gör i ett vanligt (litet) badrum. Det fanns en känsla av att man inte utnyttjade de möjligheter som detta stora rum gav. Det låg och gnagde i mitt bakhuvud någonstans att jag sett en otroligt attraktiv planlösning för ett stort badrum i någon inredningstidning. Men HUR sjutton såg det ut och NÄR hade jag sett det, och VAR hade jag sett det??? Till slut satt jag mig ner och gick igenom varenda tidning och efter att ha suttit en hel natt och bläddrat så fann jag äntligen reportaget.

Det var ju hemma hos de där två inredningspojkarna som gör Slott och Koja (har glömt namnen *skäms*) som ett reportage gjorts. Bilden jag letade efter var den här:

39941-391

Den planlösningen var bara klockren för mitt rum. Saken var biff! Det var bara att rita in den där väggen och placera dush och vägghängd toa bakom den. På framsidan av väggen har möbelsnickaren tillverkat en lång bänk i valnöt där ett handfat från Catalano skall stå. Mittemot spegelväggen placeras badkaret. Voila...klart!!!

39941-255

Jag kommer att ha en hel spegel, precis som på bilden. På bilden är den ju delad i två stycken (en del under och en del över skivan). Men jag skall ha en hel spegel...med borrade hål för bänkskiva, blandare, lampa och dessutom ett skåp i valnöt. Det blir en VÄLDIGT stor spegel. Jag undrar om jag var vid mina sinnens fulla bruk när jag bestämde detta *gaah*.

Nåväl ... ett försök har gjorts att leverera spegeln. Tyvärr var det en leveransspricka i den så den gick tillbaka. Det har gått massor med troll i detta projekt, så ibland har jag varit på väg att ge upp och ta en mindre spegel och kakla runt istället. Men "utmaningar är till för att övervinnas" och "skam den som ger sig" och allt vad det heter. Vecka fyra har jag nytt leveransbesked. Då jäklar skall den på plats *basta*.

39941-388

Sedan skall rörkillen dit och koppla i blandare och handfat. Badkaret skall oxo på plats när spegeln är där. Lite krokar och kanske en träpersienn i valnöt i fönstret. Sen bär det av och köpa väldoftande oljor, lyxiga handdukar och andra saker man bara måste ha i ett spa (vad nu det är :)) och sedan....sedan skall jag låsa in mig i detta rum och bara njuta!! 


Finlir

Igår och några timmar idag var Conny hantverkare här och fixade till lite smågrejer. Vi har ju gamla vackra spegeldörrar som är lite skeva och vinda. Några har inte gått att stänga. Men det har han nu fixat till och dessutom skruvat dit de fina dörrtryckena från Byggfabriken. Han har även satt fina smyglister på plats, bytt ut lite kvartsstavar och fixat till några trösklar.

 39941-387  39941-386

Det känns otroligt skönt att ha det gjort. Sånt här småpul med lister etc. har ju en benägenhet att aldrig bli gjorda ;).

De nybeställda innerdörrarna till de båda badrummen är nu målade och färdiga. Ljusinsläppet i stora badrummet fungerar bra. Skall jag vara ärlig så tycker jag nog inte det är toppsnyggt med det där glaset...menmen det fyller sin funktion iallafall. Det är viktigt för det naturliga ljuset i hallen att ha det där glaset.

39941-381  39941-382

Dessutom har vi fått dit dörrarna för det utrymme där vi har data och el. Möbelsnickaren platsbyggde dessa dörrar för det utrymme som gick in en bit där. Är mycket nöjd med det. Det blev dessutom lite smart förvaring för två gästsängar längst ner i skåpet.

39941-384  39941-383  39941-385

Så här såg det ut i våras när elektrikern precis var färdig.

39941-44

Utmaning

Cleo ville att jag skulle haka på hennes utmaning att välja ut EN sak i hemmet jag inte vill vara utan!! Det gör jag gärna :).

Det är busenkelt!! Det blir min nya inbyggda Vola-dusch!! Den klarar man sig inte utan....bara så ni vet!!! Att duscha har fått helt nya dimensioner! Jag omsluts av ett mjukt och behagligt sommarregn varje dag!

39941-239

Mattor

Funderar på om jag skall kasta ut de orientaliska mattorna vi har. Den nya i hallen passar bra, men de andra två känner jag mig osäker på. De blir så himla dominanta i rummet tycker jag. Skulle nog vilja ha enfärgade. Kasthall har ju vansinnigt snygga mattor. Den här handtuftade ull/lin-mattan heter Moss:

39941-37839941-37739941-376
39941-37539941-38039941-379

Jag har snöat in lite på den gröna längst ner till höger. Fast känner jag mig rätt så blir det väl en trygg mullvardsgrå färg i slutänden :).

Blå Lotus

Jag var där idag, på Blå Lotus, och kollade läget. Fick väldigt bra kontakt med ägaren som var en otroligt inspirerande person. Möblerna var fantastiskt vackra. Antika pjäser blandades med nytillverkat. Allt som görs tillverkas på traditionellt sätt. Ägaren visade otaliga bilder på specialtillverkade möbler som beställts av kunder. Allt verkade vara möjligt. De hade en CD med bilder på ALLT som de skeppat hit från Kina. Både antika möbler och de som specialtillverkats. Den håller jag på att plöja igenom för att se vad som skulle kunna passa i mitt hem.

Tog några bilder i deras fina butik.

Som sagt allt går att ordna...även färgmässigt. Vitt var otroligt snyggt!!

39941-361

Det fanns massor med vackra skåp.

39941-36339941-36139941-360  39941-372  39941-370

Snygga skänkar!!

39941-36439941-362
39941-36539941-366

Trätavlor i olika varianter som väggprydnad.

39941-373

Sängbord till Katten Pejst????? :)

39941-367  39941-369

Lita på slumpen

Hittade en intressant nätbutik som specialicerat sig på möbler från Kina - Blå Lotus. De har en väldigt trevlig hemsida!!

39941-357

De har både antika och nytillverkade möbler. Det jag hajjade till på var att man dels kan "beställa" ett antikt skåp iom att de ofta är i Kina och handplockar gamla möbler. Man kan även måttbeställa nytillverkade möbler i gammal stil. Nytillverkningen sker enligt hemsidan i en mindre verkstad i Kina med traditionella metoder. Om jag nu skall ha ett skåp i hallen till klädförvaring så kanske de kan ha något som passar. Det roligaste vore naturligtvis att hitta ett gammalt antikt skåp, men kan man specialbeställa ett som passar in i hallen så skulle även det vara intressant. De hade några varianter på hemsidan.

  39941-358  39941-356  39941-357

Jag kom även på att jag köpte några kinesiska litografier när vi var i Shanghai för något år sedan. Jag har inte ramat in dem ännu, men jag tror att de skulle passa rätt bra i hallen.

En spegel över skänken och en stol eller pall att sitta på när man snörar på sig skorna...voila...färdig!

39941-358   39941-360   39941-359

Således har det helt plötsligt blivit ett möjligt kinesiskt tema i hallen *förvirrad*. Men kanske det kan vara något? Förutom mattan då....som är orientalisk *hmm*.

Det är ju lite roligt när saker och ting bara ramlar över en utan att man planerat så himla mycket :).

(Alla bilder från www.blalotus.se).

Hallmöbler igen

I hallen står ju nu den lite udda kinesiska skänken som jag ropade in på Lauritz. Den är urcool och pryder sin plats.

39941-344

Så vad skall man nu ha för någonting att hänga av sig ytterkläder på som passar in?? Har ju kollat på en hel del moderna hallmöbler men det var ju innan skänken hittade mig. Skall man ha något i samma stil som skänken? Kanske ett (eller två) högre klädskåp?

39941-352
Fast jag vet inte om det var speciellt snyggt ...... det är svårt med hallmöbler.

Barcelona

Så himla snygg den är Barcelona-fåtöljen.

39941-350    39941-349

(Bilder från www.knoll.com).

Jag kanske skulle ha en sådan i köket istället för en barockinspirerad fåtölj?? Det tål att tänkas på. Det blir ju dock inte alls den stilbrytningen som var tanken, men jag tror att den skulle göra sig väldigt bra där efter väggen vid fönstret!