Spottar

Dessa spottar har jag valt till stora badrummet (Lotis MR16) från Modular.

39941-59

Fast i vitt. 18 stycken. Själva lampan sitter ca. 10 cm upp i spotten/taket vilket tydligen gör att det blir en väldigt schysst ljussättning. Jag har faktiskt haft en riktigt bra belysningsexpert (från Danmark) uppe i lägenheten för att diskutera belysning generellt och även specifikt för just min lägenhet.


Mer belajsning

Nomad Linestra till badrummet.

39941-57 39941-58

Nomad 2L till köket.

39941-56


Belysningsfunderingar

Funderar på om denna belysning (design Jordi Vilardell) skulle passa över köksön.

39941-54

... sage, rosemary and thyme.

Egna kryddor är så fräscht!

39941-53Tomater i växthuset

Snart klara ....

39941-52    39941-51

Slipat golv

Denna vecka har alla golv slipats och lackats! Köksgolvet fixades tidigare, innan köksskåp etc sattes på plats. Lite strul med lacket. Jag hade beställt det mattaste lack som fanns att tillgå. Men tydligen har de lackat köket med sidenmatt, vilket inte är det mattaste som går att få *suck*. De erbjöd sig att lacka om i köket, men jag vill inte gärna att de är inne där och roddar nu när det mesta är på plats. Så det får bli en kompromiss - sidenmatt i hela lägenheten. Tror inte det kommer att märkas någon direkt skillnad för de flesta.

39941-50     39941-49

Förra projektet

Här är en bild på mitt förra projekt. Ombyggnad av stallet. Det blev fiiiint :).

39941-48

Spegel, spegel ...

Här skall det såsmåningom bli en hel spegelvägg. På motsatt sida kommer badkaret att vara placerat under den där fina himmelen. Blir nog fint :).

spegelvägg3 tobespegelvägg1

Elektricitet

Nydragen el i hela lägenheten. Infräst i väggarna. Lite ångestladdat att ange exakt var varje uttag skall finnas *pust*. Har även passat  på att lägga in ett eget modernt datanät i hela våningen (CAT 6). 

39941-4439941-43

Ytterdörr

Så här ser dörren in till lägenheten ut.

ytterdörr

Himmel

Skall målas i mörk färg.
 
himmel1 39941-42

Belysning

Belysning är ett kapitel för sig. Svårt! Jag har iallafall valt denna lampa att ha över matbordet.

39941-38
(Från
www.moooi.nl ).

När jag surfade omkring så hittade jag även nedanstående lampa. Nästan chockerande :). Jag som är hästmänniska fastnade naturligtvis för den .... men jag vet inte riktigt vad jag tycker. Det ser ju faktiskt inte riktigt klokt ut.

39941-39
(Från www.moooi.nl ).

Moooi har för övrigt en del coola produkter.

Ännu ett steg på vägen

39941-50

köksö

köksö2

Inbyggda grejer

valnötsgarderobinbyggdablandareinbyggdwcinbyggdatoagrejer


Fiskbensparkett

Så här snyggt blev det när grannen Fredde lade ny fiskbensparkett i det lilla rummet. Schysst massiv ek :).
I like!

fiskbensparket

Kakelugnar

Det finns tre stycken gamla, fina kakelugnar i lägenheten. Tyvärr är de igenmurade och det skall till en hel del jobb ifall man skall få dem att fungera igen. Det får isådanafall bli ett senare projekt.

beigekakelugnbrunkakelugngrönkakelugn

Blåslampa

Talade med Jerker idag. Sade att jag vill ha allt klart till första helgen i augusti, förutom stora rummet + hallen. Jerker sade som vanligt "Inga problem....det fixar vi". Vi får väl se.

Skall in nästa vecka och hämta restleveransen på kakelet till stora badrummet. 

Lite todolist:
- kolla element
- kolla strömbrytare
- hur fixa till städskrubben?
- handukstorkar
- belysning 
- spegelvägg i badrummet
- beställ WC + handfat + blandare till lilla badrummet

Imorgon skall jag upp en sväng till lägenheten och kolla läget.  

Varmt på golvet

I måndags var elektrikern i lägenheten hela dagen och drog kablar till golvvärmen i stora badrummet. I tisdags var Christer där och flytspacklade golvet. Var upp och kollade en sväng.

Dörrkarmen anlände trevligt nog precis när jag var där uppe :). Conny skall sätta in den på fredag. Målarna var inte där så jag ringde och skällde på dem. Det är ju för bövelen bara att fixa till det sista vad gäller snickerier etc nu!!!!

Magnus levererar valnötsgrejerna till badrummet den 7/8 (eller var det veckan efter????). Hans lackerarfirma hinner inte med grejerna innan semestern.

Jocke sätter in WC-stallaget på torsdag efter det att Christer har våtrumssäkrat. Sedan gipsas den sista öppningen igen och han kan våtrumssäkra hela badrummet nästa vecka innan han går på semester. 

Han hinner inte börja kakla förrän efter sin semester, dvs. den 7/8. Han behöver två veckor på sig vilket innebär att det är två veckor kvar sedan till den 1 september. Det kan gå!!! 

Veckan som gått

Nu börjar äntligen det stora badrummet likna något. I torsdags eftermiddag och i fredag förmiddags var Conny och Christer i lägenheten och gipsade igen alla återstående väggar. Nu är alla blandare inbyggda och jag hoppas att de sitter på höjder som blir bra!

I torsdags levererade Magnus de tre garderoberna i valnöt som skall byggas in i badrummet. Hur snygga som helst. Är väldigt glad att jag hittat honom.

Vad har mer hänt i veckan??? Jo just ja - jag jag hämtade det stora handfatet som skall  stå på valnötsskivan. Det var nästan ännu snyggare i verkligheten än det var på bild :).

Tyvärr kom aldrig den där dörrkarmen till stora badrummet från Snickar-Per. Jäklar oxo! De lovade ju faktiskt det *arg*. Nåja, det är ingen ko på isen. Den kommer på måndag eller tisdag.

Men oj.....Fredde har ju lagt världens snyggaste fiskbensparkett i det lilla rummet (16 m2). Jag skall fota det och lägga upp en bild. Verkligen snyggt!!! Han la även ny parkett i hallen utanför elskåpet. Schysst mönster.

Målaren Gregor har varit där hela veckan. Han har spacklat och målat taket en gång i stora badrummet. Spacklat väggar och tak i det som skall bli vinkällare. Börjat med snickerierna.

Måste komma ihåg att kolla det här med radiatorer. Är inte säker på att jag är nöjd med de som jag planerar att beställa. Måste ta ett varv till på det. Kom även ihåg det här med stuckatur i hallen. Skall försöka hitta en enkel sådan utan krusiduller.

Nästa vecka skall Jonny elektriker lägga elslingor i stora badrummet ... förmodligen på tisdag. Sedan skall Christer flytspackla golvet. Jocke måste komma och sätta in WC-stallaget och sedan gipsa igen det sista av väggen där inne. Conny får komma och sätta in dörrkarmen. Christer kommer förmodligen även att börja med tätskiktet. Han flaggar dock för att han inte kommer att hinna börja kakla förrän efter hans två veckors semester. Dvs. andra veckan i augusti.

Det blir nog rätt tight att kunna flytta in allt 1 september. Men målet är det iallafall.


Min fina K

Idag har jag sålt min häst.  Är lite ledsen, men det är noga övervägt så det kommer att bli jättebra.

39941-32Sommar -Vinter

Gården idag och julafton -05.

39941-2739941-29

Badkaret

Foster Wall.

39941-2539941-24

Flammentanz

Vår Flammentanz har tagit sig. Den blev nästan uppäten av hästen förra året :).

39941-20

Himmel

Över badet i det stora badrummet så kommer det att bli en himmel med spottar som man kan ligga och mysa under!

39941-18

Köket

Jag har valt ett danskt kök. Multiform. 

39941-17


Schysst färg i köket

Jag är väldigt nöjd med den färg som jag valt till köket. Någon slags aubergine/grå/lila/plommon kombinerat med vitt. Väldigt effektfullt och sobert blir det, speciellt i och med att det kommer in så mycket ljus i det rummet.

39941-1539941-14