Hänt i veckan....

Installerat handfat och blandare i lilla badrummet.
Satt upp A Tomic lamporna i hallen.
Ringt ungefär en miljon gånger till glasmästaren angående spegelväggen. Han är helt otroligt usel på att hålla det han lovar *mycket arg*.

Bilder kommer.


Veckan som gått (41)

Jocke har satt på nya termostater på alla radiatorer. Badkaret står på plats, blandare och avlopp är dock ej monterat. Jag hoppas att handfat och blandare till lilla badrummet kan installeras nästa vecka. 

Glaskillen som skall göra glaset ovanför kökslängan var här och tog kontrollmått. Glaset gick i produktion igår och det tar ca. tre veckor innan det är på plats.

Glasmästare nr. 3 var här och tittade på spegelväggen. Har ännu inte fått offert trots att han skulle återkomma i torsdags *morr*.

Handdukstorkar från Nordhem har anlänt och skall hämtas nästa vecka.

Dörrar från Byggfabriken har anlänt och skall hämtas nästa vecka.

Fick reda på att det är möjligt att specialbeställa den där duschskjutväggen. Måste in och göra det nästa vecka.

Alla lister måste jag komma ihåg att se över. Det fattas smyglister på en hel del ställen. Typiskt en sådan grej som man kommer på om två år att..."Ja just det...den där listen måste jag fixa".

Dörrtrycken måste på plats. Har upptäckt att en dörr inte går att stänga ordentligt pga. för mycket målarfärg. Måste komma ihåg att gå igenom de andra dörrarna.
 
Fönsteröppningsmekanismen måste ses över. Man blir galen ibland när man skall öppna/stänga vissa fönster.

Fick en offert från Spectratec på skyddsfilm i badrum och vinkällare. 1 veckas leveranstid på jobbet så det var ju bra. Vore skönt att slippa det där lakanet som hänger för fönstret i badrummet ;).

Magnus lämnade offert på specialtillverkade dörrar framför elskåpet. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig i pris. Men...men.

Elektrikern kommer i veckan och installerar belysning i hallen och ovanför köksön.

Barstolar till köksön känns det som att man borde fixa asap.

TV-kille skulle ha kommit och kalibrerat de nya uttagen men han avbokade i sista stund. Kommer på onsdag i stället.

Badkaret (nästan) på plats

Det tillstötte lite komplikationer när vi skulle installera badkaret. Det dröjer nog några dagar innan det kan tas i bruk. Men det står iallafall på plats så att man ser hur det kommer att bli :).

39941-255

Focus de Luxe

"1955 var året då Folke Arström designade bestickmodellen Focus de Luxe för Gense. En besticksmodell som bland annat listades som ”ett av de 100 bäst designade föremålen i modern tid” av tidningen New York Times. Nu, år 2006 och 50 år efter sin urspungliga premiär, relanseras Focus de Luxe - besticket som satte ny standard för funktionell design."

Maken kom hem med ett dussin Focus de Luxe-bestick på eget bevåg i veckan. Snygga!

39941-261 
39941-258    39941-257 39941-259
(Bilder från
www.gense.dk ).

Rosa Mulen

Just nu så kör Cancerfonden en kampanj (Rosa Bandet) till förmån för bröstcancerforskning. Det är en rikstäckande insamlingsaktion där Sverige färgas rosa under oktober med hjälp av företag, organisationer, handlare och privatpersoner. En nationell samling där varje krona räknas, där varje krona bär på liv.

För ungefär 23 timmar sedan så startade jag och några hästkompisar en insamling som vi kallar Rosa Mulen. Vi har redan fått in 4 800 kronor!!! På knappt ett dygn!! Helt otroligt kul!!!! :)Känner du för att bidra med något så klicka på länken så kommer du direkt till vår insamling :).

Spegelvägg

Idag har en annan glasmästare varit här och kollat på det som skall bli en spegelvägg i badrummet. Jag har tagit in två andra offerter så det skall bli intressant att se vad den här killen hamnar i pris. Han sa direkt att han vägrar göra en HEL spegel. Det är för stor risk att den går sönder vid tillverkning, transport eller installation. När den väl sitter uppe är det tydligen inte så stora problem utan det är momenten innan. Det skulle dock vara ok att tillverka den i två delar. Skarven kommer isådanafall att hamna i linje med överkanten på bänkskivan. Han skulle komma tillbaka med pris idag eller imorgon och har naturligtvis inte ringt ännu *morr*.

39941-256Fontana Arte

I förmiddags levererades mina tre A tomic lampor från Möller&Rothe som skall sitta i hallen. Tyvärr kan elektrikern inte komma förrän nästa vecka för att sätta upp dem. Men den som väntar på något gott ....

39941-88


Nyskapade behov

Det är ju rätt lustigt vad fort man skapar sig nya behov. För ett år sedan köpte jag en ny mobiltelefon. Valde då genast bort de med videokamera för jag kunde absolut inte se att jag skulle ha någon användning av det. Trots att jag är rätt så "ITfierad" i övrigt, så kände jag inget behov av kamera. Hade ju redan en bra digitalkamera.

Men oj vad det har ändrat sig. Det är ju till och med så att butikspersonal tycker det är konstigt att man inte har kamera i mobilen nuförtiden. Jag var på en butik och kollade handfat för en tid sedan och frågade efter en broschyr. "Nä du får ta en bild istället..vi har tyvärr ingen broshyr ", sa han. "Vaddå bild??", sa jag. "Ja med mobiltelefonen alltså", sa han.  Han var dessutom i 60-års åldern så jag kände mig väldigt ute faktiskt :). Sedan dess så har jag saknat en kamera i mobilen flera, flera gånger.

I helgen tappade jag min mobil i......toaletten....(ask no more :0). Den är stendöd. Det passade ju rätt bra faktiskt!!! :). Har varit ute och rekat marknaden ...tröttsamt. Men det blir nog en Sony EricssonK800i.

39941-254

 


Tvättmaskin

En tvättmaskin skall införskaffas. Det skall vara en kombinerad tvätt/tork. Tydligen är Miele WT 2670 WPM bäst, bäst, bäst säger expertisen. Vi får se vad det blir.

39941-253

(Bild från www.miele.se ).

C.P.Hart

Vad gäller badkaret så hade jag lite huvudbry innan jag bestämde mig. Det fanns nämligen inte att beskåda på ett enda ställe i hela Sverige. Det fanns inbyggda...men jag ville ha ett fristående. Fanns inte i Sverige och ej heller i Köpenhamnsområdet *mutter*. Man vill ju dock gärna känna på en så viktig produkt innan man köper den!

Jag surfade lite på nätet och hittade firman 
C.P.Hart - (No Ordinary Designs) i London, som säljer badrum och kök. "With over 70 years of experience, C.P. Hart remains fully committed to being at the forefront of cutting edge bathroom design and specification. We welcome industry professionals and private customers to view the world's finest designs, with an emphasis on style, exclusivity and innovation."

De hade ett showroom nära Waterloo Station i London. Jag ringde dit och frågade om de hade detta badrum i utställningen, och jojomen det hade de visst det!!! Så vi tog Ryan Air till London över en weekend och kollade badkar och åt god indisk mat!!! Biljetterna kostade 2 SEK t.o.r (+ flygskatter då). :)

39941-249 

C.P.Hart hade ett ENORMT showroom. Superkul var det att se. De hade i princip ALLT i designväg kändes det som. "Mitt" Fosterbadkar stod i ett skyltfönster så det var lite halvt om halvt pinsamt att gå omkring där i skylten och känna på badkaret :). Men det var om möjligt ännu snyggare i verkligheten! Så det var bara hem och beställa.


Badkaret

Imorgon kommer Jocke och skall installera badkaret! Skall bli så spännande att se hur det blir IRL!!!

39941-25  39941-24

Dörrar i valnöt

Magnus har nu satt dit dörrarna i valnöt på de tre garderoberna i stora badrummet. Fint!

39941-219   39941-240

Duschdörr

En sån här skjutdörr skall jag beställa till duschen. Har varit lite tveksam för den är egentligen alldelens för dyr för den funktionen den skall användas till. Jag skall ju inte ha den synlig utan den kommer bara att synas när man duschar. Sedan dras den in bakom väggen. Det går att specialbeställa fästanordningen så att den passar vårt badrum (anordningen på bilden funkar ej).

39941-248   39941-156   39941-177
(Bild från
www.inredningsglas.se ).

Efter att ha njutit av vår dusch nu några dagar så känner jag att det är definitivt värt att få till denna snygga och slimmade lösning. Har letat andra skjutdörrsvarianter och har inte hittat några. Det får bli en sån här helt enkelt! Fast i vanligt glas. Inga vackra krusiduller på glaset. Det händer så mycket ändå i badrummet så det får inte bli för mycket.

39941-239

Längtar redan till nästa dusch :).

Status

Idag är elektrikern här och sätter dit de sista dimmrarna i porslin. Det blev jättefint! Det blev jättebra allting. Är glad att jag valde olika alternativ i kök/badrum och resten av lägenheten! Han har även satt dit de sista spottarna i badrummet. Där himlen är. Den blev vit till slut. Så nu kan VVS-killen komma och montera dit badkaret! Det skall han göra nästa vecka. Då tar han även med sig handfat och blandare/dusch till lilla badrummet och monterar det. 
 
Därefter är det inte så himla mycket stora grejer kvar *klappar händerna*!
Det är den stora spegelväggen i badrummet och glaset ovanför kökslängan. Den frostade filmen för fönstren till stora badrummet + vinkällaren/skafferiet kommer det en kille nästa vecka och diskuterar. Dörrarna till båda badrummen kommer nog nästa vecka och de skall då målas. Sedan är det lite pilljobb med att måla för lite sladdar etc.

Därefter skall nog det mesta vara på plats!


Tröstshopping

Eftersom jag inte riktigt kunde bestämma mig för det där ljussetet så inhandlades snabbt två kuddar istället :). Var bara tvungen att köpa dem ut till gården. Kuddar för en hästtjej!

39941-247

Köpte även en VIPP papperskorg. Har tittat på den ett tag och slog till igår. Passar perfekt med färgerna i badrummet. Skönt att slippa den andra jag har haft som klonkar så förfärligt irriterande varje gång man skall kasta något!!

39941-246

Vill ha!

Ahh...var inne i en inredningsbutik och fick syn på den här "pjäsen". Fick kraftiga ha-begär direkt!!! :). Trodde att man kanske kunde köpa ljusstakarna enskilt men se det var ett helt set med bricka och typ tio ljusstakar. Fasligt dyrt...men oj vad jag vill ha! Lite lagom orientalisk touch.

39941-243  39941-242  39941-241

Dusch

Vår nya dusch är helt fantastisk! Man omsluts helt av mjuka, varma strålar. Den är helt enkelt perfekt!

39941-239

Sänggavel

Letar efter en klädd sänggavel. Dux har ju några stycken, men skall ge mig ut och se om det finns andra bättre alternativ. 

39941-222

Vitt

Man kan ju ha dem i vitt oxo.

39941-238

39941-236

39941-237


Garderobsvägg igen

Min vägg där garderoberna skall hänga är 5,3 m lång och det är ca 3.4 m till tak. Låt säga att jag gör varje garderob 50 cm bred och 220 cm hög. Djupet är 57 cm. Då finns det några olika alternativ.

Antingen bultar jag upp sju enskilda garderober med luft emellan. Det vita uppe respektive nere på skissen är stuckatur + 25 cm hög golvlist.

39941-234

Eller så kan jag dra ihop dem två och två. Med luft emellan. Då blir det fyra stycken dubbelgarderober (dvs. åtta enkla).

39941-233

Det tredje alternativet är att sätta ihop alla så att det i princip blir en hel garderobsvägg. Då blir det nio st. enkla garderober. (Alternativt åtta st. 60-garderober).

39941-235

Fördelen med att sätta ihop dem istället för att ha dem separata är att det blir två hela garderober till. Det är mycket extra förvaring det och det är ju inte helt fel. Men blir det för kompakt?

Jag får fnula vidare.....

Sänglinne på nätet

Hittade en bra site där man kan köpa schysst sänglinne, sängkappor, överkast, kuddar etc.
www.bedside.se .

39941-231

(Bild från www.bedside.se ).

Måttet är rågat

Nu är jag TRÖTT på det där jäkla handfatet i lilla badrummet. Problemet har varit att hitta ett som inte är så himla stort SAMT att det skall vara lite roligare än ett vanligt traditionellt. Hittade så småningom ett som föll alla på läppen. Alla utom VVS-killen som skulle sätta fast det. Han började muttra om att det inte var konsoler utan bara bultar. Han var orolig att det bara var gipsskiva bakom att fästa det i...och fäster man det då med bara bultar så kan det gå illa med väggen. Det vore ju mindre roligt. :(

Då kom jag på den briljanta idén att Magnus möbelsnickaren kan ju tillverka ett litet skåp som det här handfatet kan vila på. VIPS så har man lite extra förvaring + att själva väggen kanske håller bättre. Efter lite ledtid så kom Magnus upp idag och han tyckte inte det var optimalt att tillverka ett fyrkantigt skåp till ett runt handfat + lite andra aspekter. Tja, det har han ju rätt i...och ett runt skåp låter ju lite överkurs att specialtillverka för en "extra"-toalett.

Nu skiter jag i det där designade handfatet och beställer ett gammalt hederligt traditionellt från Gustavsberg. MED konsoler så att det sitter bra i gipsväggen + inte så djupt. Punkt.

39941-230
(Bild
www.gustavsberg.se ).


Vit springare

Igår var jag ute och tävlade på min vita springare. Det gick jättebra och vi fick med oss en fin rosett hem i pris :).

39941-232

Garderober

Nu när vi har flyttat in så blir det ju mer och mer akut med garderober. På måndag kommer Magnus (möbelsnickaren) hit och då skall vi diskutera en lösning. Hans förslag är en variant där man bultar upp garderober på väggen. Med luft ner till golv, luft upp till tak och luft mellan garderoberna. 

Väggen är drygt fem meter lång så det får plats sex stycken 60-garderober. Alternativt tre stycken med bredd 1.20 . Alternativt sju stycken med bredd 50 :). Någonstans runt 2.20 höga. Sedan är det djupet. 55 cm är minsta måttet för djupet.

Jag  är lite orolig att det kommer att se klumpigt ut, men Magnus tror inte det . Det är ju mycket volym i rummet som är drygt 20 kvadrat. Han har dessutom gjort den här lösningen till en annan kund och vet att den blir schysst. Förslaget är valnöt med en dörr som har en liknande lösning som bilden nedan (utan de där handtagen). Alltså någon typ av ljusare glas som gör att det inte blir så kompakt.

39941-231

Jag är lite velig med den här lösningen. Tycker det verkar jättesnyggt och tror iofs att det kommer att bli bra, men ...tja...det är något som spökar. Men kommer inte på vad det är.