Panton

Har fått en idé om att Panton-stolen i vitt skulle kunna passa riktigt bra till vårt matbord i köket???

39941-67139941-67039941-628

Tidigare tyckte jag stolen var otroligt ful - nu kan jag inte se mig mätt på den! Den är så otroligt vacker! Jag tror att det blev så efter det att jag såg bilderna på stolen i Bartolomeus kyrkan i byn Chodovice utanför Prag. Snacka om schysst cross-over!!!

39941-67439941-67339941-67239941-675


Kommentarer
Postat av: Bengt R

Tror det blir för mycket med Pantonstolen runt ditt bord. Har du tittat på Eamesstolen med eifelunderrede som du har på den lilla bilden nere till höger? Pantonstolen är rätt otymplig vid bord har jag märkt, det är svårt att manövrera den när man ska sätta sig. Vi har haft den på jobbet i ett projekt så därför vet jag. Varning också för att man gärna glider framåt i den, en del lägger en tunn rund dyna i men det är fult. Blir lätt repiga. Ibland tycker jag att den är gränslöst vacker, ibland att den liknar en toastol. Passar bäst som solitär.

2007-09-27 @ 20:53:19
Postat av: Bengt R

Har du kollat Pantons första stol på Djob? den tillverkades först av Fritz Hansen en gång i tiden. Tillverkas nu av Djob som är en annan dansk tillverkare. Stolen är jättefin med stativ av borstat rostfritt samt sits/rygg av flätat grovt mjukt rep. Jätteskön att sitta i. När du går in på "Djob" ska du titta på modeller och sedan "Panton stol". Finns på Illums Bolighus. Den gifter sig fint med ditt ellipsbord samt dess spännben. http://dk.djob.dk/

2007-09-27 @ 21:06:07
Postat av: puppan

åh bra input!! Tack och bock! Ja det kanske blir för mycket....det är ju rätt mycket schyssta grejer där i köket ändå. Kollade på Djob ...den är fin ..men känns lite som en stol att ha på balkongen ...typ :). Jag tror faktiskt jag har provsuttit den på Illum (då i grönt :)). Då kan jag nog isådanafall ha kvar mina Cobra och lacka dem vita.
Men det finns en stol till i plast som har stålunderrede och sedan plastsits. Himla snygg. Tror den är italiensk...

Postat av: puppan

"Har du tittat på Eamesstolen med eifelunderrede som du har på den lilla bilden nere till höger?" - jamen det var ju precis den jag menade :).

2007-09-27 @ 22:31:10
URL: http://renovering.blogg.se
Postat av: christian

Tack för måtten på ön, vad är själva sitt-måttet? Vår kommande är 180 sitt-mått och frågan är 3 vanliga stolar eller 2 större kanske..Stol till ditt bord...röstar fortfarande på louis ghost på kartell, en vit sådan. Alt en transparent för att få mer luft i rummet...

2007-09-28 @ 12:38:17
Postat av: puppan

christian - jajust ja...du föreslog ju den tidigare. Det har jag glömt...får kolla in den igen.
Vad menar du med sittmått på ön???? 180 i sittmått? Förstår inte....

2007-09-28 @ 16:33:13
URL: http://renovering.blogg.se
Postat av: Bengt R

Kartells transparenta stolar? Vill man inte sitta bekvämt vid ett matbord? Vill man inte sitta länge och snacka? Vill du inte kunna luta dig bakåt och känna lite svikt i ryggen? Jag kan inte tänka mig värre än Kartells stolar att ha vid ett mabord. Dessutom råder jag er att gå ner till Rosso Rum i Malmö och titta på deras helt nya. Har man tid över kan man räkna reporna för skojs skull. En matbordsstol ska vara stabil, vara lätt att hantera och dra in. Man ska inte glida i den. Man ska inte bli varm i rumpan efter ett tag. Den ska helst ha lite svikt för det är skönt för kroppen. Den kan gärna ha armstöd om de sitter så att de inte kolliderar med bordsskivan. De ska ha ett bra svankstöd så ryggen mår bra. De ska vara stabila så inte äldre människor trillar av, fyra ben alltså. Underredet ska inte hindra dina egna ben, du ska kunna dra tillbaka dem under stolen. Sitshöjden ska vara avpassad efter matbord. Så är inte fallet med Pantons plaststol som har för tillbakalutad ställning för att sitta och äta med kniv och gaffel. Så är kriterierna innan man börjar titta på utseendet. Det är ingen tillfällighet att alla försöker göra den ultimata matbordsstolen fortfarande trots att den borde ha varit gjord redan. Paustian har en mycket trevlig stol som heter "Stuk". Den är jättefin och uppfyller nästan allt förutom att ryggbrickan kan upplevas som lite smal. Prova den. Sedan fattar jag inte det där med Eames eiffelstol??? Du visar ju bilder på Pantons vita stol och ställer frågan om den är snygg till ditt matbord? Menar vi samma saker? Jag tycker inte Pantons vita plaststol som visas överst är bra som matbordsstol, däremot är Eames eiffelstol ganska bra och rolig därtill. Den kan upplevas som lite klen av storvuxna kanske. Tänk gärna form men tänk funktion först!

2007-09-28 @ 21:27:35
Postat av: puppan

Jag har aldrig testat Kartells stol så jag har ingen aning om hur den är att sitta i. Men lika väl som jag lyssnar på vad du säger så lyssnar jag på vad andra säger. Sedan bildar jag mig en egen uppfattning.
Självklart måste en stol vara skön att sitta i och ha den funktionalitet som avses. Jag är ju en riktig prototypmänniska och testar allt innan jag bestämmer mig, så om inte Panton-stolen är skön så skulle jag naturligtvist inte köpa den. Din input där i din första kommentar var ju värdefull.
Vad gäller det du inte fattade på Eames eiffelstol så var det ju så att jag tydligen inte läste din första kommentar ordentligt där du just föreslog den stolen. I mitt svar till den kommentaren så sa jag just att "Men det finns en stol till i plast som har stålunderrede och sedan plastsits. Himla snygg." och det var ju just den stolen du talade om i kommentaren jag svarade på. Jag hade missat att jag lagt in en bild på den :-0. Häpp. Hajjar du :)Lite krångligt blev det ... speciellt efter några glas vin!!

2007-09-28 @ 23:39:30
URL: http://renovering.blogg.se
Postat av: christian

Sorry om jag är otydlig. Längden på er är 235 cm, men vad är innermåttet där stolarna står? 235 cm - bredden på kanterna på ön.

2007-10-01 @ 08:37:04
Postat av: Purple

Tror att det hade blivit kanon med pantonstolar runt. Ursnyggt!! (Tips - ofta kan man få låna hem stolar från inredningsbutikerna om de nu har dem hemma förstås)

2007-10-03 @ 11:06:40
URL: http://purplearea.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback