Möller og Rothe

Idag har jag varit i Köpenhamn! Fattar inte riktigt varför man inte åker dit oftare när det är så nära.

Det var framför allt belysning som stod på schemat och ett besök på Moller og Rothe som har agenturer för b.la Modular, Moooi och Fontana Arte. De har precis byggt upp ett nytt showroom nere vid hamnet.

Det är rätt intressant att man kan göra så mycket med belysning. Killen vi snackade med kan allt om belysning kopplad till inredning - vilket ljus man skall ha när/var/hur och hur de olika armaturerna skiljer sig med avsende på hur de är uppbyggda. B.la var det en lampa som dels hade en vanlig lampa i sig + en spot som gjorde att man lixom fick en extra effekt nere på golvet i form av en cirkel. Lite teaterbelysning. Svårt att förklara, men jag inser hur otroligt mycket man kan göra med belysning för att uppnå inredningseffekter.

Följande alternativ diskuterades.

I hallen - tre stycken A tomic (Fontana Arte) på rad i hallen för att skapa upprepning och få lixom tre svävande UFOn :). De är ca. 50 cm i diameter och vansinnigt snygga!
39941-88

I köket ovanför köksön - tre stycken Nude i aluminium (Modular). Cool belysning som knappt kommer att synas.
39941-93

I köket för att belysa portalen - två stycken spottar i alumimium (Modular) som går att vinkla i alla möjliga riktningar.
39941-90

I vinkällaren/skafferiet - en "låda" med spottar mitt i taket (Modular).
39941-91

I lilla hallen framför stora badrummet/elskåpet - en diskret vit spot (Modular) . Som på bilden fast den sitter fast mitt i taket istället för på väggen. Fanns ingen bild för den är helt ny.
39941-92

Belysning, belysning, belysning - har hittat ett helt nytt område att gräva mig ner i :).

Bilder från
http://mollerrothe.com/ .

Kommentarer
Postat av: Katten Pejst

Den översta lampan var ursnygg (fast de andra var fina också)

Postat av: puppan

Vad kul att du gillar dem!!!
Ja den första är verkligen cool. Tänk dig när man dimrar ner dem på kvällen och de hänger där...tre stycken på rad i en hall med jättehögt i tak. Kommer att bli urhäftigt tror jag!
De andra armaturerna är ju mer basic..sådant som inte skall ge så mycket uttryck i sig självt utan mer bara fungera och vara gediget.

2006-08-30 @ 00:24:13
URL: http://renovering.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback