Nya tallrikar

Har hållt utkik rätt länge efter några helt vita, enkla, schyssta tallrikar till vårt nya kök. Har tänkt att de får bli temporära tills vi hittat den rätta serien vi vill ha. Igår sprang jag av en händelse på precis det jag letat efter. Höganäs Keramik har kommit ut med en ny blank vit finish på deras matdelsserie. Jag har sneglat på dem förr, men inte riktigt gillat den matta, lite sträva finishen. De här glansiga gav en helt annan feeling! Köpte genast på mig lite stora tallrikar, assietter och djupa tallrikar. Att det var en av de sista dagarna med 25% rabatt var ju inte heller direkt fel :). Testade dem igår till hummern och de fungerade alldelens utmärkt. Känner dessutom att de är så snygga och diskreta att det egentligen inte finns någon anledning att se dem som temporära utan istället som ett startkit!!!

                                             39941-229  39941-228  39941-227


Första natten i slottet!

WUNDERBAUM säger jag bara!!!! Har nyss vaknat efter en natt i den nya lägenheten. Har sovit jätteskönt i nya kuddar (ingen spiral i nacken :)), nytt täcke och nytt sänglinne (barockmönstrat i egyptisk bomull gubevars :))!!!!

39941-226
(Bild från www.dreamsilk.se ).

Lägenheten är megastor så det känns som man går, och går och går innan man är framme i det rum man skall till. Vi bodde ju i en liten 61 kvadratare förut och nu är det 165 kvadrat att sprida sina gracer på.

Igår var det således dax för första middagen. Lite primitivt, för vi hittade inte alla grejer i flyttlådorna. Så det fick bli snabbmat: nykokt hummer och champagne!!! ;)

40 centimeter

En detalj som vi ändrade i köket som blev väldigt lyckad var ena dörröppningen. I orginal så var den väldigt bred och gick i princip ända ut till väggen. För att man inte skulle springa direkt in i kökslängan så satte vi igen den ungefär  40 cm. Ett scenario var även att sätta igen dörröppningen helt och ha skåp även där. Men det hade tagit bort så mycket av ljusinsläpp och rymd så jag är himla glad att vi skippade det direkt. Tycker det blev väldigt bra med de där 40 centimetrarna! 

39941-225  39941-111

Förresten kolla status på tak och snickerier på "före"-bilden :0. Lägenheten var överhuvudtaget inte renoverad på över 25 år! Vi blåste ut alles.


Götapetter

Alltså det är nästan ofattbart vad snyggt mitt kök har blivit :). Sorry att jag skryter *blush*, men jag är upp över öronen förälskad. Kunde nog aldrig tro att jag skulle få en sådan här kick av att gå omkring i det. Det är en härlig känsla som infinner sig! Kan knappt vänta tills första middagen!!!!

Glas

Glas över den 4,5 meter långa kökslängan (och upp vid fläkten) blir snyggt. Här är en provbit. Fast det ser väldigt vitt ut på bilden :0.

39941-224


Jetson

Tycker om den! Har spanat lite så där på den i flera år. Igår inne i Duxiana butiken stod den där igen. Nedsatt i pris (som den alltid verkar vara för övrigt :0). Provsatt och ...yes..man sitter lika skönt i den som vanligt!!! Kanske är det dax nu?


39941-221


Hoppsan

Vilket stort kök jag har :0 . Mitt ellipsbord ser ju nästan ut som ett litet soffbord :). Nej det blir till att inhandla ett i mer passande storlek. Kanske 2*3 m???? ;). Köket är drygt 35 kvadrat och massor med kubik :).

39941-223

Kitch

Impulsshoppade idag ett antal tabletter/underlägg i guld och silver :0.

39941-220

Har ingen aning om det är snyggt eller ej, men helt plötsligt hade jag inhandlat ett antal av båda sorterna. Kanske kan bli roliga dukningar i höst/vinter :).


Teori och praktik

Stora badrummet - eller spaaaaaaaaaaaaat. Usch jag har så svårt för ordet "spa". Det låter så fånigt på något vis. Fast det är ju ett spa vi har designat - Lennart och jag. Men det är svårt att använda ordet i talspråk tycker jag. Det går bra att säga "Vi har byggt ett spa". Men om man säger "Gå och hämta handduken i spat", så ligger det lixom inte bra i munnen :). Fast det går ju fortare att säga "spa" än "stora badrummet"!

Anyway i stora badrummet/spaaaaaaaaaaaat så har jag två nötter att knäcka. Den ena är färgen på "himlen" över badkaret.

39941-216 39941-217
39941-218 39941-219

Jag har lagt spottarna så att man kan tända dem isolerat i himlen om man vill (dimmrat). Tanken har varit att himlen skall målas i en mörkbrun ton så att det ser ut som att fondväggen fortsätter upp och lixom omsluter en när man ligger där i skumbadet och dricker rosa champagne ;). Det låter ju bra och ser jättebra ut på pappret.

Men när himlen väl målades så förstördes hela rummet tycker jag :(. Den mörka färgen i taket tog helt över. Dessutom är färgen alldelens för blank. Det måste den vara i badrum tyligen. Det går ej att få den matt (iallafall om man vill följa försäkringsregler). Men det blir helt fel iom att plattorna har en matt finish. Förutom detta så var den mörka färgen helt fel i ton. Summa sumarum - det såg inte bra ut :0 .

Det är väldigt intressant att vissa ideér kan låta så bra i teorin, men när det väl kommer på plats så blir det en helt annan sak.  

Vi får nog skippa den mörka färgen. Skall testa med en ljusare grå och om inte heller den fungerar så får det helt enkelt bli vitt igen!  


Connected

Datakillarna har nu fixat så att vårt nya ethernet-nätverk fungerar! Vi har dragit ett eget supermodernt bredbandsnät i hela lägenheten. Inhugget i väggen så man slipper alla sladdar!! Testade så att det fungerar nu ikväll och det fungerade klanderfritt!!! Hurra.

Nu känns det nästan som att vi flyttat in. Att nätet funkar är ju det viktigaste av allt :).


39941-215

Dun

Idag shoppade jag nya duntäcken och dunkuddar! Dux hade 50% på sitt duntäcke "classic". Vi har redan sådana ute på gården och de är så fantastiskt sköna så jag köpte två till :).

39941-214

De hade även rabatt på en ny "revolutionerande" kudde som jag naturligtvis var tvungen att testa.
Xleep - En helt revolutionerande aktiv huvudkudde med precisionspiraler så tunna att dom nästan inte märks. 

Det är en kudde som består av två kuddar. Den ena innehåller små duxspiraler - en mindre variant av de som finns i sängarna (och tur är väl det :0). Den andra är en fluffigare variant som man skall ha överst. Provlåg den i affären och den var faktiskt jättebehaglig. Men vi får väl se hur revolutionerande den är :).

Windsor

Eller man kanske skulle ha gamla hederliga Windsor-stolar som matbordsstolar :).
Det finns ju typ 1000 olika varianter av dem.
http://www.chairwright.com/

39941-210 39941-209

Kanske inte iallafall. Det skulle  möjligtvis vara den här då :).

39941-213


Matplats

Idag har vi tömt lägenheten på allt, och menar ALLT, skräp! En hel container blev det och det känns otroligt skönt! På onsdag är det byggstädning och på fredag är det inflyttning då jag skall dricka massor med champagne!!! :).
 
Äntligen kan man se lite bättre hur mycket rymd det är i lägenheten. Här är några bilder på var matplatsen skall vara från olika vinklar.

39941-204  39941-206 
39941-208  39941-207
39941-205

Impulsköp

I vår lilla stad finns en liten butik som har riktigt schyssta tyger och kuddar. Gick förbi där idag och där i fönstret låg en kudde med  mitt namn på :). Kom ut med två stycken i en påse efter tre sekunder :0. Jag är en sån där rost/orange människa. Är hopplöst connectad till den färgen. Den är bara jag! Tycker även det var ursnyggt med det barockinspirerade mönstret :).

39941-201

Den fanns även i andra färger. Men det blir alltid så att jag faller för den där rostfärgade :).

39941-203  39941-202

Mina läderdjur

I love my leather animals from www.omersa.co.uk.

Omersa and Company is known throughout the world for its collection of handmade leather animal shaped footstools and desk top accessories - the Omersa Collection. The first pig was made in England in 1927 and today our animals can be found across the world in selected department stores.

39941-197  39941-199
39941-198  39941-196

Hemma hos mig bor (so far) två stycken. En gris och en flodhäst :). 

39941-200

Snart är det dax igen :)

Så här mysigt är det ute på gården kring juletid. Lite mörkt. Lite murrigt. Längtar lite....fastän vi ännu inte har flyttat in till stada :0.

39941-193

Matbord

Funderar på matbord. Vi kommer ju att ha så stort kök att vi skall ha matbordet där. Inte en matsalsmöbel i den stora salen (som man kanske traditionellt skulle ha haft).

Först ville jag ha ett ellipsbord. Snyggt, stilrent och modernt. Passar ihop med den moderna looken i köket. Men nääääääää.....det blir för trist. De är allt lite tråkiga de där ellipsborden :0. Har ett nu i björk (160*110) tillsammans med Cobra-stolar i björk. Men nej.....

Alternativet var att Magnus möbelsnickaren skulle tillverka ett nytt. Han har skissat på ett urcoolt bord i valnöt som skulle göra det lite varmare. Modern, slimmad stil men dock inga stålben. Kul att ha ett handgjort bord oxo. Jepp. Så får det bli....men näääääääääää....nu har jag börjat tänka i andra banor.  

Under Spanien-trippen så har jag sett en massa bilder på miljöer där man verkligen blandar gammalt och nytt. Hittade ett urballt bord + stolar på Lauritz. Det skulle kunna bli väldigt fräckt med någonting sådant i den moderna miljön.

39941-191  39941-190 
(Bilder från
www.lauritz.com ).

Eller...nääääää....*suck*. Int'vet'ja. Nåja. Vi har ju fortfarande vårt gamla ellipsbord kvar, så vi behöver inte äta middag på golvet iallafall :).

Äntligen fredag

Varför finns det inga roliga emoticons man kan använda här på www.blogg.se ??? Idag har varit en motig dag :(.

Elektrikern har inte fått produkterna från grossisten ännu. Målaren har målat "vägghimmelen" över badkaret i stora badrummet och det blev riktigt uselt *sucka*. Fick pris på spegelväggen och den var cirka tre gånger dyrare än tidigare prisuppskattningar. Det är dessutom några klinkerplattor i badrummet som sticker ut några millimeter för mycket som retar gallfeber på mig. De sitter precis så att man ser dem när man kommer in i badrummet. Måste nog be kakelkillen fixa det. Trodde att jag kanske skulle kunna se förbi det, men det gåååår inte. Så det blir nog till att knacka ner en halv vägg kakel i badrummet. Bläääääääääääääääää.

Det enda som var positivt var att glaspartiet över granitskivan i köket verkar vara "a piece of cake" att tillverka + att kostnaden var lägre än förväntat. Alltid något.

Nä....nu korkar jag upp en vinare och tänker på lite roligare saker!!! :)

Pappelina

Såg i Residence en blänkare om Pappelinas nya matta Siri med medaljonger. Blev genast lite halvförälskad och såg framför mig hur den ligger i hallen. Typ 8 meter lång :0. Snygg är den iallafall!  

39941-187 

Har redan två stycken svarta Vera!

39941-188

(Bilder från www.designonline.se ).

Borta bra, men hemma bäst!

Det stämmer det gamla ordspråket!

Var dock upp en snabbis och kollade i lägenheten nu ikväll när planet landat. Målarna var inte klara som de har sagt att de skulle vara *morr*. Elektrikern hade knappt börjat montera strömbrytare och väggkontakter *morr*. Imorgon blir det upprumpning av dem båda!!!! Fasen att man skall behöva hålla folk i handen!!!!

Har möte på eftermiddagen imorgon med glasmästarkillen. Han skall måtta glasskivan som skall sitta ovanför granitskivan i köket. Granitskivan är för övrigt omlagd under tiden jag varit borta. Kollade snabbt på den nu ikväll och det såg nu bra ut. Den där stora spegelväggen har jag fortfarande inte fått ett pris på. Det är lite oroväckande tycker jag. Förmodligen går den inte att göra i ett stycke *gråt*. 

Planen är att på måndag skall allt skräp ut ur lägenheten, inklusive allt papper som täckt golven. Det skall bli kul att se alla golv nylackade!!! Till på onsdag har jag bokat byggstädning och sedan är det bara att flytta in!!!


Hola!

Kan inte lata bli att forundras over hur mycket mer mangfald det finns harnere i Espania. Det finns ett myller av mobeloaffarer t.ex , till skillnad fran i gamla Svedala. Jag sager bara: IKEA, go back to Almhult!!!! ;)

Har spenderat en hel del tid i en solstol lasandes massor med spanska inredningstidningar. Inte helt fel.

Hasta la vista :).

39941-186


Gone fishing!

Nu åker jag till Spanien/Marbella en vecka!
Tjingeling :).

39941-185

Spegel, spegel...

Idag hade jag möte i lägenheten med en glasmästare. Han mätte upp spegelväggen i stora badrummet. Det blir en bautaspegel *oj*. 180 cm bred och 270 cm hög. Med uttagna hål för blandare, belysning, bänkskiva och skåp. Kommer att bli jättesnyggt! Han var dock lite orolig för hur han skall få upp den för alla fyra trapporna. Sex veckors leveranstid och det hade jag inte räknat med. Men de verkade grymt seriösa. Spegeln görs någonstans i Småland av en experfirma och sedan skickas den hit. Lät dock som att det kan bli dyrt. Har fått ett ok pris från en annan "småskutt"-firma här i trakten. Men denna firma kändes mycket pålitligare. Nåja, vi får se...han kommer med en offert på tisdag.

Beställde även alla dimmers, strömbrytare etc av elektrikern. Nästa vecka skall de sättas in. Perfekt.


Coola prylar

Bläddrade igenom produkterna från http://www.betterlivingthroughdesign.com, och hjärtat slog ett extra slag emellanåt.

39941-180

"A centuries-old tradition of Japan, rustic ceramicware enhances presentation with organic hues and shapes. "


39941-181
"Featured in the Moma Museum's 2004 exhibition Humble Masterpieces, these x-shaped rubber bands are great for organizing papers and cards or sealing small boxes. "


39941-182
"Tube Light by Marcel Wanders"


39941-183
"This soft-to-the-touch calculator, designed by Alessandro Mendini for Alessi in 2000, has an intriguing shape and texture that makes it hard to put down."


39941-184

"Nils Bendtsen sleeper sofa. Everything you're looking for when looking for a sleeper sofa. Slim lines and it turns into a fully functioning bed ready for sheets and pillowcases." (Äntligen en snygg soffa för övernattningsgäster!)


Chest of drawers

Kolla in vilken häftig byrå!!! Stressar hjärnan lite :).

39941-179
(Bild från
http://www.betterlivingthroughdesign.com/ som jag hittade till från decor's blogg ).


El-beslut

Nu har jag bestämt mig för dimmers etc. Det blir en mix av alla tre varianter :).

- I det moderna köket passar det inte med porslinsprodukerna i gammal stil. De ser tråkiga och grådaskiga ut. Så det får bli de moderna Jung i aluminium i köket. Både vad gäller dimmers, strömbrytare samt  el-, bredands- och  tv-uttag. Likaså i skafferiet/vinkällaren samt båda badrummen. Dessa rum har en sådan modern touch så det får bli Jung-varianten här.

- I de tre "gamla" rummen i fil med kakelugnarna  + hallen så passar inte de moderna. De sticker ut alldelens för mycket. Där får det bli den fina porslinsdimmern + vippströmbrytare. Men el-, bredands- och  tv-uttag kommer att bli den vita Eljo Renova serien. Tyvärr finns det bara enkla el-uttag i porslin (vilket är helt värdelöst) + inga bredbandsuttag. Därför väljer jag denna serie längst ner mot golvet och har porslinsdimmers/brytare högre upp på väggen. Dimmers/strömbrytare i Eljo Renova känns oerhört plastiga när man tar i dem, så det får bli porslin istället. Det kommer att stå möblemang för de flesta uttagen nere vid golvet så jag tror inte man kommer att märka att det är olika material. Så...där....pust!!!

Nu orkar jag inte pula med de här jäkla el-grejerna längre! Snip,snap, snut - nu är sagan slut!!!!

Vitvaror

Här är längan på kortsidan i köket. Innehåller två stycken likadana kyl/frys, en micro och en ugn + en massa förvaringsutrymme. Det skall på vita luckor på kyl/frys i nästa vecka. Alla vitvaror inklusive häll, fläkt och diskmaskin är från Siemens. 

39941-178


You give me fever....ahhh..when you kiss me...

Gissa om jag kommer att sjunga i min nya dusch, med min nya mikrofon!
 (Eller var det en handdusch?) :).

39941-177


Beslutsångest

Jag håller (pinsamt nog) fortfarande på att fundera över strömbrytare/dimmers/eluttag.

39941-176

Längst till vänster ligger Eljo Renova, i mitten Byggfabrikens dimmer och uttag i porslin, till höger Jungs moderna aluminium.

*sucka, sucka*

Tycker Jungs aluminium är snyggast. MEN det blir nog tyvärr lite för iögonfallande och modernt. Den i porslin har en härlig finish och känsla. MEN det finns inte för ethernet, termostater etc. Så då måste jag komlettera med någon annan serie. Dessutom har den egentligen alldelens för lång leveranstid. Eljo Renova kan jag få installerade på studs och de är i gammal stil. MEN...ja jag vet inte...det är något som gör att jag tvekar!


Hallen

Idag var jag uppe i lägenheten och nu är även hallen målad och ny stuck är på plats! Färgen är lite sandaktig. Väldigt vilsam och diskret men ändå lite roligare än vitt.

 39941-172 39941-173
39941-174 39941-175

Tror det kommer att bli väldigt fint att hänga tre stycken A tomic armaturer i hallen.

39941-88

Fastigheten

Lägenheten ligger högst upp i en väldigt vacker jugendfastighet från 1905.

  

39941-168 39941-169 39941-170


Dagens blogg-inspiration

Idag har jag inspirerats av cleopethras inlägg om lampan KOU. Otroligt fin!!! Vill ha!


39941-161              

Det var även kul att Frida/Husmusen på Cult Design bloggade om att lila/plommon/aubergine är den nya innefärgen i höst  :) .  Det är ju precis det jag har i mitt nya kök!!
         
39941-50

Plommon går fint ihop med bruna toner .... så även min kakelugn i köket. Har ni sett den där lilla coola farbrorn som övervakar hela köket högst där uppe på kakelugnen??

  39941-163   39941-146   39941-164 


Insynsskydd

Stora badrummet har ett jättestort fönster på ena väggen. Det vetter in mot gården och alla grannar i gårdshuset kan lätt se in. Det var kök här tidigare och då gjorde det kanske inte så mycket med insyn. Men nu vill man ju inte att alla grannar skall kunna se in när jag badar i mitt nya fina badkar .... eller när jag gör min morgontoalett. Ljusflödet in i rummet är underbart så jag vill inte ha en persienn för fönstret som är nerdragen hela tiden. Men någon typ av insynsskydd måste införskaffas.

39941-110

Har undersökt marknaden för skyddsfilm att sätta på fönstret. Tydligen kommer det att fungera på dagen när det är ljusare ute än inne. Då kommer filmen att stoppa insyn. Men när det är ljusare inne än ute så blir det motsatt effekt, dvs man ser in men inte ut. Skyddsfilmen gör ju iofs. så att man inte ser exakt vem det är, men man kommer iallafall att kunna följa en skugga av vad som pågår bakom filmen. Inte så kul :(. Så det får nog bli en kombination av skyddsfilm och någon typ av persienn som man kan dra ner på kvällen.   

Här kan man se ett exempel på skyddsfilm uppsatt på ett fönster, både utifrån och innifrån.  

39941-159  39941-158

(Bilder från
www.spectratec.se ).

Music, music, music .....

Försöker sätta mig in i vad vi skall ha för musikanläggning. Stereon känns överflödig nuförtiden. På landet kör vi Itunes på en Mac kopplat till en subwoofer med högtalare. Funkar hur bra som helst. Skulle iofs kunna satsa på bättre ljudkvalitet, men rent funktionellt är det super.

Till lägenheten vill jag hitta någon trådlös variant. Utan att försaka ljudkvaliteten .... om det nu går. 
Undrar om en sådan här 
Squeezebox kan vara något att satsa på??

39941-157 


Skjutdörr i duschen

En av inredningsglas duschar är en typ av skjutdörr.

39941-151

Precis något sådant behöver jag till min dusch i stora badrummet. Det måste vara en skjutdörr som man bara skjuter rakt åt sidan som den på bilden. Fast den skall sitta inne i duschen så att den inte syns i öppningen när man skjuter tillbaka den.


Vackra duschar

De här fina duscharna från www.inredningsglas.se  är så vackra tycker jag!

39941-15439941-15339941-15239941-15039941-14939941-15539941-151

"7 duschar - 7 konstnärer
Duschkonst är en specialkollektion från INR med sju duschar designade av sju konstnärer. Konstverken är kopieringsskyddade och produceras i en numrerad, begränsad upplaga."

For the record

Tog några bilder på portalen i köket med uppsatt skåplänga. Det är här Isa's illustrationer skall hänga :).

39941-147  39941-146

Voila - lite dokumentation av framstegen

Nu har jag tagit några bilder på wc-krypinet i stora badrumet.

39941-14139941-14339941-14539941-142  39941-144  39941-142

I de fyrkantiga hålen i väggen till vänster i nedersta mittenbilden skall det vara en inbyggd toaborste och en inbyggd toapappershållare från
www.inredningsglas.se .

39941-15039941-151



Todo

- Hämta resterande klinkerplattor
- Christer kakla klart sista väggen i stora badrummet (nästa vecka)
- Ringa glasmästare om spegel. Han måste komma nästa vecka
- Handdukstorkarna (varför beställer jag inte dem....fattar inte varför...har ju varit bestämt sen länge)
- Jocke installera dusch, wc lilla badrummet på tisdag
- Bestämma handfat + blandare handfat och dusch lilla badrummet när WC'n  installerad.
- Kvar att göra Jocke: installera blandare badkar, installera blandare spegelvägg, installera blandare lilla badrum, installera  blandare kök
- Lennart fixa luckor på kyl/frys samt ta bort granitskivan och fixa till under den (torsdag nästa vecka).
- Bestämma dimmers och vägguttag
- Dörrar till skåpet där elen är
- Trycken till alla dörrar
- Gå igenom alla fönsterhandtag och smörj upp dem
- Målarna måla klart hallen och sätta upp stuck på måndag
- Beställt byggstädning tills onsdag den 27/10
- Be Jerker forsla bort allt skräp innan byggstädningen
- Kolla med byggfabriken om leverans av de två spegeldörrarna
- FLYTTA IN!!!!!!

Toscoquattro

Sverige är ett u-land vad gäller badrumsporslin och inredningar. Det tycker iallafall jag. Hittade ingenting intressant här när jag letade efter lite roligare möbler och porslin till stora badrummet. Dreglade mycket och länge när jag hittade Toscoquattro - från Italien så klart ;).

39941-136  39941-135  39941-136  39941-137

(Bilder från
www.toscoquattro.it ).

Blev otroligt förtjust i denna serie. Tycker att den är vansinnigt snygg. Bestämde mig dock för en annan lösning. Det händer så mycket ändå i det stora badrummet så det hade nog blivit  "too much". Men jag är fortfarande förälskad :).

Bloggträsket

Ja där har man ju definitivt hamnat! Fast ännu så länge ser jag det i positiv bemärkelse. Jag har hittat finfina bloggar som ger MASSOR med inspiration här på nätet.  Bl.a har jag hittat till Isa . Hon gör fantastiska illustrationer. Har funderat lite på att anlita Isa till att göra några privata illustrationer till köket. Bara till mig. Exklusiva. Det finns en plats i köket där jag hade tänkt att hänga upp en flådig tavla. I portalen bredvid matbordet. Dvs. här:

39941-67

Men nu har jag nog tänkt om. Det vore kul att ha t.ex fyra illustrationer med tema kök/middag/laga mat/gourmet/vällust hängades där. Tror det kan bli jättebra och kul om de är specialdesignade för mitt kök.

Mailade Isa idag och hon verkar intresserad så det skall bli jättespännande att följa processen!!! Tror det kommer att bli jättefina :). Vilken superbra idé *nöjd* . 

Walk-in skafferi

Somliga har walk-in closets, men vi satsar på ett walk-in skafferi istället!!! Jag tippar på att det bli trenden i framtiden. Precis som Cajsa Warg hade ett walk-in skafferi. Vårat kanske inte blir riktigt likadant, men nästan iallafall :).

39941-131

(
Cajsa Wargs skafferi ).

 

Vinkällare

Har funderat på vinkällaren/skafferiet ikväll. Surfat runt och kollat in olika kylaggregat. Det viktigaste vid lagring av vin är att det är en JÄMN temperatur och inte att det håller ett visst gradantal (vad jag förstår iallafall). Det betyder att vi måste ha ett kylaggregat. Inte så lätt att greppa vad som skiljer olika aggregat åt. Men det kommer nog när jag har grävt mig in tillräckligt djupt i detta ämne. Det brukar vara så :).

39941-130  39941-129 39941-128 

Auctions

Jag gillar auktionssiter som t.ex www.lauritz.com . På Lauritz kan man tillbringa timmar av surfande :). Är ute efter någon typ av rokoko-fåtölj och även ett stort, maffigt gammalt klädskåp. Tror lägenheten kommer att må bra av att ha lite nya "gamla" möbler som redan har en själ. Det gäller bara (som vanligt) att hitta dem.

Har inte hittat "den där" fåtöljen ännu. Jo förresten...den fanns där för några månader sedan. Precis rätt shape på den. Jag var upptagen exakt det klockslaget när auktionen gick ut så jag satte maken på att ropa in den.  Han schabblade bort den medelst handhavandefel *arg*. Hade nog garanterat fått den annars. Men men, det var väl inte meningen jag skulle ha just den fåtöljen ....jag är fatalist!!! 

39941-126  39941-127

(Bilder från www.lauritz.com ).

Övernattningslägenhet

Idag har rörmokaren varit i lägenheten och installerat wc'n i stora badrummet + det lilla handfatet och blandaren!! Hurra! Nu kan man faktiskt börja övernatta!!!

Litet handfat och vägghängd WC-stol från italienska Catalano. Kombinerat med inbyggd blandare från Vola i en miljö med den rostiga plattan (Corten B från Tau). Ja, vad skall man säga? Det blev helt enkelt supersnyggt !!!!

39941-124    39941-123
39941-122

(Bilder från
www.catalano.it och www.vola.se ).  

Har även haft möte med elektrikern som kom upp i lägenheten idag. Vi gick igenom i detalj alla uttag och dimrar. Känns som att det blev typ en million stycken som skall beställas :). Jag har rätt många uttag och jag hoppas att jag har satt dem på rätt ställen. Men det återstår att se tills man har bott in sig ett tag.  

New Antiques Dining Chair

Surfade på den här matstolen designad av Marcel Wanders för Cappellini. Snygg måste jag säga!!! Letar efter en snygg och bekväm stol till matbordet som INTE har kromade ben. Är rätt trött på alla dessa myror, cobror etc etc.  

39941-12139941-120
39941-11939941-118

(Bilder från
www.unicahome.com ).

Hittade till Marcel Wanders via Roomservice's blogg!

Ännu en vecka har gått

Idag är det lugnt på byggfronten! Känns som att allt går enligt plan.

Igår så satte Conny fast dörrkarm och foder. Det blev jättebra! Vi bestämde även färg till "himmelen" ovanför badkaret. Beslutade om att ta strömbrytare i aluminium (Jung). Bokade tid med killarna som skall koppla in bredbandet. Målaren var där och började måla hallen och ytterdörrarna (på insidan). Det är det sista rummet som inte är målat. Conny sågade även till de sista golvlisterna som målaren målade. Conny gjorde även det sista i städskrubben så att målarna kan fräscha till den.

Den stora grejen som är kvar är den stora spegelväggen + glaset ovanför diskbänken. Där är det ett litet projekt att managera.

Det känns faktiskt så pass klart nu att vi började diskutera byggstädning. Får nog ta in en firma eftersom det är rätt mycket byggdamm som måste bort på ett proffsigt sätt.

Karl-Johan

Oj vad det finns mycket svamp i skogarna i år!!!!

39941-115