Globen

I morgon bitti åker jag till Stockholm igen. Jag skall spendera hela helgen i Globen på Stockholm Horse Show!! Det skall bli jättekul. Jag ser speciellt fram emot att se Blue Horse Matine - en dansk häst som imponerade stort nere på VM i augusti!!! So long!

39941-319

Ljusstake

Idag såg jag en otroligt snygg adventsljusstake i en affär. Först såg jag bara ett järnrör och undrade vad det var för något. Sedan såg jag att det var en otroligt schysst ljusstake. Designad av Stina Sandwall. Nästan så jag måste gå tillbaka och köpa den. Finns i vitt, rött eller svart lackerad metall. Den är mycket, mycket snyggare i verkligheten än på bilden.

39941-318


Hatthylla

Ytterkläderna måste ha en plats i hallen. Just nu står det ett enkelt rack precis innanför dörren. Det fungerar men jag vill ju gärna ha något mer permanent. Men vad? Det har jag ingen aning om. Lika bra att börja leta :). Hittade en snygg hatthylla på det finska företaget Inno. Det fanns flera snygga produkter där väl värda att titta på.

39941-314  39941-315  39941-316
(Bilder från www.inno.fi ),

Ett leende besök

Nu har Smilefåtöljen varit hemma i lägenheten för test! Möbelaffären var schysst och lät mig låna hem den ett dygn. Så i förrgår hämtade jag den + en hel hög med tygprover för att prova hemma på plats. 

39941-310 39941-309
(Nej, badkaret skall inte stå i rummet :). Det skall på plats i badrummet vilket år som helst!!)

För det första är den superskön att sitta i. Verkligen bekväm!!! För det andra så är den här featuren med snurr helt perfekt i det stora rummet. Det känns väldigt trevligt att man kan snurra runt och titta ut över stan åt det andra hållet. För det tredje så passar den jättebra ihop med den soffa vi har. För det fjärde så är den fantastiskt snygg!!! :)

Nu gäller det bara att hitta ett passande tyg. "Bara". Usch vad svårt. Soffan som fåtöljerna skall matchas ihop med är mörkt grå. Som synes på bilden så ligger där just nu en orientalisk matta (modell jättestor) med mycket mönster vilket gör att det nog bör vara ett enfärgat tyg. Det finns ett medaljongtyg som är supersnyggt och som skulle matcha soffan perfekt....men det funkar nog inte med mattan tyvärr. Kan ju iofs slänga ut mattan men det känns inte riktigt aktuellt.

39941-312  39941-311
Den grå kudden hör till min soffa. Fåtöljen heter Gyro och är himla snygg men ack så obekväm den var att sitta i.

Vad gäller mönstrat tyg så kan det även vara så att det inte riktigt blir bra på den Smilefåtöljen. Det finns en risk att man tar bort intrycket av den schyssta formen på möbeln om man har ett sådant mönstrat tyg. Själva formen i sig är ju en feature på just denna fåtölj tycker jag. Så den klär nog kanske bättre i ett enfärgat tyg. Men jag tycker detta medaljongtyg är väldigt snyggt!!
 
Jag har valt ut ett tyg som är lite mullvardsbrun/grått. Känner mig inte riktigt säker men det får nog bli något åt det hållet. Lite trist...men safe.

39941-313

Något åt det håller blir det nog i slutänden.

Chicago

Åh vad snygga Allards Chicagobord är!!!!! Skulle nog passa till den där Smile-fåtöljen! Ett stort och sedan kanske ett mindre mellan fåtöljerna???

39941-308

Coolt diskställ?

Vi har köpt ett nytt diskställ. Det var ju inte meningen att vi skulle ha något utan enbart använda diskmaskinen istället. Men maken muttrade så om att han ville ha diskställ och en dag kom han hem med en bild på ett som han hade sett på stan. Ett i plast som jag tyckte var riktigt fult :). Till slut blev det ett sådant iallafall. Maken är nöjd och jag börjar nästan tycka att det till och med är lite snyggt ;).

 39941-307   39941-306

edit: Aha. Nu hittade jag det på nätet :). Det heter tydligen
Dish Doctor och är designat av Marc Newson 1998.


Näää...jag är nog modernist iallafall...

Börjar dregla hejdlöst över dessa potentiella sängbord från http://www.pieperconcept.de/. Sååååå himla snygga!!!

  39941-301 39941-302 39941-300

(Bilder från www.pieperconcept.de ).

Jag märker att hjärtat klappar mindre och mindre för den här orientaliska touchen och mer för det lite mer strikta moderna .... undrar var jag hamnar i slutändan *confused* :).

Snygg takbelysning

Moooi har massor med snygg belysning. "Random Light" etsade sig fast redan för länge sedan. Trots att man sett den i en massa olika sammanhang så tycker jag den fortfarande är lika fin. Just att man ser igenom den är en feature jag gillar, och det gör även att den skulle passa extra bra i vårt sovrum. Från vårt sovrum har man nämligen en jättefin utsikt ut över vår lilla stad. I diameter 80 cm tror jag att den skulle klä rummet otroligt bra.


39941-298

I vardagsrummet ser jag något stort och fransigt framför mig hängandes från taket. Kanske den här som heter "Fringe 1". Tror även den finns i 80 cm i diameter.


39941-299
(Bilder från
www.moooi.nl ).

Fler potentiella sängbord?

Surfade in på www.ilva.se . Har inte kollat där så mycket men de har ju en hel del fina grejer. Hittade två potentiella sängbord.

39941-29639941-295

Fast nja...kanske inte förresten...jag är osäker på om jag gillar glasbord.

Hittade dock en jätteschysst bäddsoffa. Jag brukar inte alls gilla "grälla" färger, men den här skrikgröna soffan skulle jag absolut kunna tänka mig att ha som gästbädd. Bra bäddmått har den oxo - 160*198 cm!

39941-297

Sänggavel

Det blir nog en klädd sängavel från Dux. Vista heter den och är ca. 80 cm hög. Klär den i någon grå/beige/sand nyans. Det blir säkert bra!!

39941-294

(Bild från
www.dux.se ).

Sängbord

Sängbord är vanligtvis så standardmässigt trista. Funderar på att bryta av helt. Kanske cylindern från Kartell eller det lilla bordet Chicago I av Gunilla Allard skulle passa??!!

39941-293     39941-292
(Bilder från
www.ambientedirect.com och www.lammhults.se ).

Cylindern är dock lite väl liten i diameter (ca 30 cm). Å andra sidan är det bra eftersom garderoberna kommer att ta plats på väggen, så ju mindre sängbord desto bättre. Chicago-bordet är 54 cm i diameter och det är kanske i största laget. 45 cm skulle ha varit perfekt *mutter*. Ju mer jag tittar på Chicago-bordet desto snyggare blir det .....

Tungt draperi

Jag har funderat på ett tungt sammetsdraperi att ha för ytterdörren i hallen. Lite beror på om vi måste sätta i säkerhetsdörr eller ej. Vi var och åt middag på "Döden i grytan" i fredags och där hade de ett sådant fint tungt sammetsdraperi som jag skulle kunna tänka mig....fast kanske i en annan färg.

39941-284 39941-291

Borta bra men hemma bäst

Var först in i en liten orientalisk butik på Scheelegatan i Stockholm. Fanns massor med bling-bling, men inget speciellt i möbelväg som var intressant.

39941-285 39941-287 39941-286

På The One blev jag klart besviken. Möblerna var snygga på håll tycker jag .... men när man går fram och känner på dem så känns de plastiga på något vis. Ingen tyngd i dem. Ingen riktig känsla hittade jag. Det fanns ett skåp som jag gillade, men annars var det inget speciellt som fastnade.

39941-288

Nästa stop blev Upper East Living på Sveavägen. Me like. Kändes som gedigna möbler med känsla. Fast hittade inte direkt något där heller. En stor byrå och en spegel fastnade dock på bild.

39941-290 39941-289  

Därefter var jag in i några "vanliga" möbelaffärer.....men nääääää inget föll på läppen :( . Kanske hade jag en dålig dag ....

Sista anhalten blev Indori. Tyvärr hade kameran i mobilen hakat upp sig. Där fanns det dock en hel del schyssta möbler. Jag märker dock att det jag attraheras av är rena och enkla linjer. För varje pjäs jag gillade så for det genom huvudet "Men det här kan ju Magnus (möbelsnickaren) göra lika bra eller bättre till och med". Så jag vet inte vart det slutar....kanske blir det lite specialtillverkade basmöbler istället. Vi får se.  


Gone Fishing igen

Idag åker jag upp till huvudstaden några dagar för lite ärenden. Vad gäller renoveringen så är det framförallt ett besök på The One som lockar. Skall även försöka få tid att göra ett besök på Indori. Försöka finna lite orientalisk inspiration så att det inte blir så himla skandinaviskt strikt och minimalistiskt i lägenheten :).


Tankar kring köksbord och stolar

Jag tror att jag nu har bestämt mig för hur jag skall göra med köksbord och stolar. Just nu har jag ju ett Superellipsbord från Bruno Mathsson och Cobrastolar från Källemo - båda i björk. 

39941-281                                39941-282


Björk passar absolut inte i köket och dessutom är bordet för litet. Så jag har ju försökt hitta bord + stolar men tycker inte jag har sprungit på något alls som jag gillar. 

För någon vecka sedan så såg jag i en möbelaffär att Cobrastolen finns klädd. AHA...tänkte jag...tänk om man kan klä om mina björkstolar och återanvända dem!!! Ringde Källemo och det kostar 350 kronor per stol i arbetskostnad att klä om en sådan träsits. Det tycker jag var ett väldigt överkomligt pris!! Så jag tror att jag skall göra det .... skruvar av mina träsitsar och skickar upp dem till Källemo. De lägger först på någon centimeter skumgummi och sedan tyget. Mjukt för rumpan :).

Det tyg jag funderar på är från Mimou. Grafitsvart med lite barockmönster i svart sammet. Jäkligt snyggt! (Jag har oranga kuddar i detta tyg). Det är väl kanske inte helt optimalt att ha mönster i sammet för det lär väl slitas snabbare...men vad sjutton..det får man ta!!!

39941-271                    

Vad gäller bordet så har jag kommit på att jag ber "min" möbelsnickare att göra en ny bordskiva i superellipsmodell som är 220 * 110. Det blir ett perfekt mått i mitt kök. Sedan skruvar jag/han av spännbenen på björkbordet och sätter det på den nya skivan. Björkskivan får väl vila på vinden ett tag :).

Frågan är vilken färg/träslag jag skall ha på skivan. Vi har hela tiden talat om valnöt, men jag börjar backa på det. Kanske vitlackat? Det blir nog för mycket vitt i köket då. Det jag funderar på är om man skall lacka det svart. Tror det skulle kunna bli effektfullt i det köket. Fritz Hansen superellips tillverkades ju i ett svart jubileumsbord typ förra året och det var väldigt snyggt om jag inte missminner mig.

Fördelen med denna lösning är att jag använder det jag har, det blir bra mycket billigare än att köpa nytt och sist men inte minst - jag kan komma till snabbt avslut vad gäller köksbord/stolar och koncentrera mig på annat.

Ragga i baren

Ja det kan jag snart göra ... för nu har jag beställt tre stycken LaPalma LEM barstolar i svart skinn!!! :)

39941-279                                  39941-280

Till salu

Någon som vill köpa ett Foster Wall inbyggnads-badkar???? Det har varit ett jäkla hallå med detta badkar. Det var nämligen en skönhetsspricka på kanten i det badkar som var levererat först. Det har varit massor av turer fram och tillbaka för att få det utbytt. Det är ju helt idiotiskt vansinnigt dyrt detta badkar *rodnar* eftersom det är ett sk. designerbadkar från Hoesch. Tillverkat av samma firma och i samma material som Philippe Starck badkaren. 

För att göra en lång historia kort så har jag nu två stycken innerbadkar :). Det ena har således en skönhetsspricka uppe på kanten. Den syns inte så mycket men den finns där iallafall. Påverkar dock inte alls själva användningen av karet. Listpriset för detta kar är runt 20 000 SEK *ojoj* ...jag säljer det billigt ifall någon är intresserad. Jag hade tänkt ta ut det på landet först...men det är för stort för att få plats i det badrum vi har där. Det är 190 cm långt och 103 cm brett...dvs ett badkar att njuta av/i.

Är någon intresserad så kan ni maila
[email protected].  Det är vansinnigt snyggt!!!

39941-276

Så här ser en variant av det ut inbyggd.

39941-277

Så här ser det ut när det är "freestanding":


39941-24


Ännu en milstolpe passerad

Äntligen är glaset ovanför köksbänken på plats! Oj vilken resa det har varit med detta glas. Men NU!!!! Nu sitter det där. Det blev ju inte så pjåkigt till slut tycker jag :).

39941-274 39941-275

Soffa

Vi har en dansk soffa som heter Lolland. Den har lite mörkare grått tyg än det som syns på bilden. Det är alltså denna soffa som fåtöljen "Smile" stilmässigt skall passa ihop med. Tror det kan funka faktiskt.

39941-272 
39941-267

Sedan kommer det svåra valet av vilket tyg man skall klä fåtöljen i *svårt*.

Kärlek vid första ögonkastet

Den här fåtöljen från Brunstad föll jag direkt för! Den heter Smile och är designad just som ett leende. Tycker den är ursnygg....både strikt och mjuk samtidigt!!

  39941-270          39941-269
  39941-268   39941-267

   Bilder fran www.brunstad.se .

Belysning över köksön

Tre stycken Nomad från Modular. Maken är nöjd :). Det är ju han som lagar mat i vår familj!!

39941-261


Belysning i hallen på plats

Så här blev hallbelysningen. Lamporna ger ett väldigt behagligt ljus som man kan dimra upp eller ner alltefter behov. Dessutom passar de otroligt bra i hallen. Tre svävande UFO'n.

39941-263  39941-264 
39941-265 39941-266

Testar kameran i min nya mobil och det verkar ju funka :). (Det blev en Nokia N73). Fast bildkvaliteten kunde ju vara bättre förståss.

Fåtölj

Har varit ute och surfat runt lite för första gången på länge. Söker efter två fåtöljer som går ihop med vår Lolland soffa. Blev lite förtjust i en från Bröderna Anderssons .

39941-260

Fast i något färggladare tyg.


Ojoj

Oj vad lång tid det var sedan jag skrev nåt. Sorry!

Men jag har haft så mycket annat att tänka på så hela Projekt Renovering ligger lite stilla. Pustar ut litegrand. Har inte så mycket inspiration kvar efter ett års byggande. Vi bor in oss och undersöker vad som är bra och mindre bra! Men den börjar komma tellbax den där inspirationen :).

Jag håller dessutom på att köpa mig en till häst!!! *hurra* Så jag har varit rätt fokuserad på det den senaste veckan.

Ny kamera har jag fått oxo. Som jag inte riktigt har lärt mig ännu ;). Men när jag har kläm på den så borde det komma upp lite nya 10 megapixel bilder :).