Hantverkare

Imorse ringde hantverkare 1 som håller på att sätta upp dörrkarm och foder. "Men det här dörrfodret, det passar ju inte. Det är ju 90 mm och det får bara plats 70 mm". "Va", säger jag...."det är ju hantverkare 2 som har tagit måtten, och han mätte det till 90 mm." (Tydligen får det bara plats ett 70 mm foder på ena sidan av öppningen som ligger in mot en vägg). "Jag tror hantverkare 2 talade något om att du får såga till det". "Mummel, mummel", säger hantverkare 1. "Det hade väl varit bättre att ta 70 mm direkt, nu kommer det ju att se olika ut på sidorna". "Hmmm", tänkte jag. "Tänk om hantverkare 1 har rätt i att det kommer att se konstigt ut......kanske är det bättre att byta ut 90mm till 70mm" *osäker*

Ringde dock till hantverkare 2 som förklarade hur han hade tänkt. Han visste att det bara fick plats med 70 mm där  intill väggen. Men han tog mått på den gamla fönsterkarmen och de andra dörrfodrena och tyckte att det var bättre att ha det enhetliga måttet än att måtta efter det minsta måttet för just denna dörr. Han var övertygad om att det skulle se bättre ut med bredare foder generellt och att sedan kapa av det vid vänsterväggen.

De är så himla olika de här  två hantverkarna. Hantverkare 2 har alltid ett designperspektiv på saker och ting. Han ser hur det kommer att se ut i den färdiga miljön och jobbar alltid utifrån ett helhetsperspektiv. Han kommer ofta med egna förslag på hur det kommer att se bäst ut. Hantverkare 1 är jätteduktig, men vill oftast göra det som går snabbast, är enklast och mest teknisk rätt. Tur man kan kolla av lite med hantverkare 2 emellanåt :).  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback